sunnuntai 30. elokuuta 2020

Minusta ja metsästä

 


Halusin kuvia itsestäni varpuineni. Kuvaajan kanssa tehtiin suunnitelmia jo pidemmän aikaa, ensin väliin tuli sää, sitten ongelmia aiheutti välimatka, yhdistettynä aikatauluihimme. Kiirettä minulla ei ollut, joten ajattelin että, kuvaus toteutukoon kun sen aika on. Jälleen alustavasti kuvaukseen suunniteltu viikko oli kiireinen, luvassa sadetta ja sairastumisen uhkakin riippui ilmassa. Sovittiin että päätetään samana päivänä vasta iltapäivällä, yritetäänkö illalla kuvaamaan. Paikaksi valikoitui metsä, jonka sijainti oli sopiva, melkolailla sama ajomatka meillä kummallakin. Lienee taas joku järjestellyt tätä reissua jossain näkymättömällä puolella, sillä lopulta kaikki esteet väistyivät. Aamulla oli jo tunne että nyt onnistuu tämä suunnitelma, postilaakon vieressä oli täydellinen valkoinen suuri höyhen. Metsään minut siis haluttiin varpuineni kuvattavaksi!

Kun ajattelin aloittaa blogin, aluksi mietin että kerron näistä kaikista, yliaistillisista, minulle tärkeistä asioista tietenkin ihan omalla nimelläni, mutta sitten alkoi mietityttää, jos vastaanotto onkin negatiista tai painopiste liikaa henkilössä asian kustannuksella. Aloitin siis Helmi-Varpuna. Vastaanotto on ollut asiallista ja ihanan kiinnostunutta ja minua on johdatettu toistuvasti tilanteisiin joissa olen paljastanut "omituiset" harrastukseni. Välillä oikein naurattaa kun olen päättänyt olla puhumatta mitään ja seuraan sivusta jutun kulkemista kohti yliaistillisia teemoja, kunnes joku kysyy, "Mitä mieltä olet Riitta?" Pakkohan siihen on sitten vastata rehellisesti. Olenhan päättänyt juuri näitä asioita eteenpäin viedä!

Nyt eletään elokuuta 2020 ja syyskuun alussa olen mittailemassa energioita Natural High Healing festareilla Uudessakaupungissa. Hiukan jännittää millainen on vastaanotto siellä on. Tuon siellä esiin tätä sydäntäni lähellä olevaa Esko Jalkasen elämän työtä, ystäväni Kimmo Nurmisen kanssa. Festareiden pitopaikka, Nopperlantila on ihana paikka keskellä metsiä. Tarkoitus on että halukkaat saavat tehdä itselleen varvun, pientä materiaalimaksua vastaan ja opastamme myös alkuun varvun käytössä. Jospa joku saisi kipinän Tiina Lindholmin varpukouluunkin ja kursseille. Mittaan myös bioenergioita, hiveniä, kodinenergioita ja kaikkea mikä kellekin tarpeen on, sen mukaan miten vaan ehdin. Voit varata ajankin jo vaikka etukäteen, tai tule poikkaemaan, Paratiisitila teltassamme. Toivottavasti tavataan!

 

Ja sitten sitä oikeaa asiaa! Metsä on mahtava mittausympäristö. Maasäteily eli G-linjoilla kasvavat kuuset ja männyt. Kun näkee jonon suuria mäntyä, niiden alta löytyy aina maasäteilylinja. Poikkeuksellisen ison männyn alta löytyy maasäteilylinjojen risteys. Koivut taas pitävät curry-linjoista. Suuren koivun alta löytyy curry-risteys. Ihmiselle curry-linja tai risteys on energisoiva, mutta maasäteily syö ihmisen energiaa. Jotkut eläimet sen sijaan pystyvät käyttämään maasäteilyä hyväkseenkin, kuten kissat ja käärmeet, muurahaiset hyödyntävät jopa kumpiakin linjoja pesänrakennuksessaan maasäteily- ja currylinjoja. Vanhan tammen alta löytyy horna, jota puu tarvitsee kasvuunsa. Hornat kuuluvat luontoon, mutta sängyn alla sellainen voi olla todella vaarallinen. Onneksi sen päälle voi silloin laittaa yliaistillisen "kannen" jollin se ei aiheuta vaaraa. Todella harvinaista on että horna sattuu sängyn tai talonkaan alle. Tämä saattaa pistää miettimään, miten puita voi sitten halailla, puiden halailu on kuitenkin aina turvallista, vaikka ne olisivat G-linjalla,tai hornan päällä, puulta saa vain hyvää bioenergiaa. Jos on auttajaksi kouluttautunut ei kuitenkaan halua enää ehkä puulta sitä ottaa, vaikka puu tankkautuukin nopeasti, vaan haluaa mielellään kuntouttaa puun, tai kaikki puut, tai jopa kaikki metsät, nostamalla ne esimerkiksi paratiisitilaan, jossa on korkea bioenergia ja värähtely, siis mahdollisimman hyvä olotila. Puuta voi tietenkin yhä halata!

Energeettisesti puut tykkäisivät sekametsästä. Saman lajisten puiden kasvaessa vierekkäin niiden bioenergiakentät litistyvät, ne eivät mene toistensa sisään. Kun taas esimerkiksi koivu ja mänty kasvavat vierekkäin, niiden pallomaiset bioenergiapallot voivat kasvaa rauhassa, koska ne voivat mennä toisen puun energiapallon sisään osittain. Näin ne eivät häiritse, vaan tukevat toisiaan!

Viimeaikoina metsistä on tullut ihmisille entistä tärkeämpiä paikkoja. Kunnioittava asenne on jo nostanut metsien yleisvärähtelyä. Positiivisen energian ja asenteen kohteena oleva metsä voi entistä paremmin ja ihmiset saavat sieltä myös enemmän iloa, hartautta, hyviä kokemuksia. Positiivinen kierre syntyy! 

Metsästä voi löytyä myös pelottava paikka, jonka kuuluukin olla sellainen! Paikassa voi olla pelottelua varten luotu Mörkö, joka suojelee esimerkiksi jonkun eläimen pesäpaikkaa. Mörön annetaan hoitaa tehtäväänsä. Joskus ikävän tunnelman metsässäkin luovat maanläheisiksi jääneet vainajat, jotka ohjataan eteenpäin Valoon mihin he kuuluvat. Värähtelyn laskevat alas myös murhaajan ajatuksista syntyneet kummitukset jotka estävät näitä karmeuksia paljastumasta, ne voidaan onneksi hävittää ja värähtely pääsee kohoamaan. Luonnonhenget eivät pysty toimimaan liian alhaisissa värähtelyissä, ne tarvitsevat 30:n yksikon värähtelyä, ja metsä tarvitsee niitä, siksi metsät on tärkeää "pitää puhtaana" ei vain fyysisesti, vaan myös henkisesti! 

Kaikkea hyvää metsille! Riitta Konttila

Kuvat Matias Ahonen

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti