torstai 29. helmikuuta 2024

Lapin noidina

 Kaikki sai alkunsa kun pidin muutamia oppitunteja Noitaopistolla verkossa talvella 2023. Opiston opinto ohjelmassa oli erityisesti opettajille suunnattu luento, Arcandia Adventure Parkin omistajan Viivi Aution kertomus puiston synnystä. Samalla hän etsi puistoon tulkitsijoita, Noideja seuraavalle talvikaudelle. Päätin laittaa Viiville viestiä ja miettiä lapin keikkatyötä tarkemmin jos hän olisi kiinnostunut. Vastausta viestiini ei tullut, joten ajattelin että se siitä sitten. Kului jokunen kuukausi ja jotenkin ajauduin putsaamaan sähköpostiani, sieltä syövereistä löysin viestini Viiville, se ei ollut mennyt perille, osoite oli kirjoitettu väärin. Ajattelin että Viivi on varmaan jo Noidit löytänyt, mutta laitoin kuitenkin sähköpostin menemään uudelleen oikeaan osoitteeseen. 

Natural High Healing festareilta kotiuduttuani heinäkuun alussa, seuraavana aamuna puhelin soi, Viivi soitti ja kutsui minut käymään puistossa. Minä lupasin "poiketa" paikalla, matkaa Kittilän Sirkkaan kotiovelta näytti olevan 950 km! Tulossa oli onneksi vielä loppukesästä Luonnostaan festarit Oulussa, siitähän voisin samalla pistäytyä Arcandiassa, lisää ajoa työhaastattelun takia tulisi enää vajaa 800 km yhteensä. Niinpä kävin sitten tapaamassa Viiviä ja mittailemassa vähän puistoa ja puistoon liittyviä asioita, rasitteita löytyi ja poistui heti samalla reissulla. Viivi oli kiinnostunut siitä mitä teen ja kertoi että eräs konsultti oli sanonut hänelle että hän tarvitsisi puistoon keijun. Viivi ei ollut alun perin samaa mieltä, mutta oli nyt hiukan ihmeissään, kun siinä seisoin hänen edessään salsahameessani, ilmeisesti keijukaisen oloisena hänen mielestään. Hän totesi että kyllä hän kuitenkin keijun näyttää tarvitsevan!  Alustavasti puhuimme kuukaudesta ja jonkin ajan kuluttua Viivi tarjosi viiden viikon pätkää joulusesonkina. Epäröin vielä kuitenkin, tämä täytyi mittauttaa opettajallani Tiina Lindholmilla, vaikka tuntuikin oikealta ratkaisulta. Tiina sai työn arvoksi 11!


Noidin mökki valoisaan aikaa.


Joulukuun alussa ajelin sitten odottavin mielin Kittilään. Majoitus oli järjestetty työntekijöille paritalon puolikkaassa, joka oli saanut nimekseen Ketunlenkin kommuuni. Meitä oli 7 henkilöä kun minä saavuin paikalle, suurin osa oli tullut jo vähän aiemmin ja muutaman viikon kuluttua tuli vielä yksi harjoittelija. Pihalla oli vielä yksi työntekijä asuntoautossa. Kaikkiaan meitä asunnossa pyöri siis yhdeksän henkilöä. Tunnelma oli tiivis, mutta hyvä. Miehiä ja naisia suunnilleen saman verran ja ikäjakauma 20-54. Mietimme että meitä yhdistää ainakin rohkeus, jonkinlainen reissaajan luonne. Tutuksi tulivat nopeasti kunkin tavat ja persoona. Kämpillä tehtiin öisin sekä mittauksia että astrologisia "mini tulkintoja". 


Arcandia kylän mökeistä yksi, oikealla pilkottaa noidin mökki valaistuna.


Arcadia Adventure Park koostui kahdesta eri kylästä joiden välissä oli laserpelialue. Minun pääasiallinen paikkani oli Shamaanikylän ravintoja Kammi eli Shaman`s cave. Puisto oli auki pimeään aikaan 15-22 joten suuri rooli oli valaistuksella. Joka päivä ensimmäisenä sytyteltiin erilaiset tunnelmalliset valaistukset ja tulipaikan tulet ja kynttilät, ja laitettiin musiikki soimaan. Vastasimme toisen noidin, astrologi Johannan, kanssa Kammi ravintolasta, myimme kuumia juomia, makkaroita ja vaahtokarkkeja, tulkintojen ohella. Puiston kävijä kunnasta vain murto-osa oli suomalaisia, monille kielille olisi ollut käyttöä kyllä, mutta meillä molemmilla oli käytössä englanti. Tarpeen mukaan ohjasin myös ulkopelejä, nuolenkoppausta, keihään heittoa, "pehmo miekkataistelua" ja kirveenheittoa. Ehkä erikoisimmat hommat olivat kirveen etsiminen lumihangesta, joka oli muuten ihan käsittämättömän vaikeaa, vaikka kyseessä oli suuri tappara ja toisena mäenlasku keskellä yötä, kun mäen linjoja piti muokata seuraavaa päivää varten, ettei se muodostu liian hurjaksi. 

Mittauksiin minulle muodostui aika nopeasti hiukan erilainen tapa kuin yleensä. Mittasin aina ensin bioenergiakentän, koska se oli ymmärrettävä asia ulkomaalaisille, hivenainevarannon saatoin mitata vain jos tunsin sen tarpeelliseksi. Seuraavaksi tarkistin ettei mitattavan omassa kentässä ollut vaikuttamassa häiriöitä, torakoita, putkia eettekikehossa tai ympärillä negatiivisia henkilöitä jne. Järjestys muotoutui vähän erilaiseksi siitä syystä että tuo oma energiakenttä ja sen häiriöt olivat selvästi kiinnostusta herättäviä asioita muualta tulleille. Torakoita poistaessani ja ympäristön negatiivisia kuntouttaessani tuli usein jo nyökyttelyä ja ymmärtäviä katseita ja kommentteja. Kodin tutkimus oli ikäänkuin lisä bonus tutkimuksessa, siihen mennessä oli jo rakennettu luottamusta ja vähän tutustuttu aiheeseen. 

Otsalamppu oli tärkeä työväline varvun ohella :)


Mittauksia ja mitattavia oli kovin erilaisia. Osa puistovieraista halusi ostaa mittauksen lapsilleen, ymmärtämättä ihan täysin näiden luentojen luonnetta, etteivät minun mittaukseni tai astrologin luennat ole vain elämys viihdettä. Pääsimme kuitenkin aina yhteisymmärrykseen asiakkaiden kanssa mistä on kyse ja mittaukset otettiin yleensä äidille tai isälle, tai molemmille vanhemmille, jos mitattava oli kuitenkin lapsi, kerroin usein vain bioenergiakentästä ja positiivisen energian toimista mitä tein. Jos perheen lapset olivat jo aikuisia tai aikuisuuden kynnyksellä, koko perhe saattoi olla paikalla, jos se heille sopi, selitettyäni mittausteni kulkua. Näissä tilanteissa neuvoin että päähenkilö olisi se kenellä on eniten haasteita elämässään jollakin alueella, usein joku toinenkin sitten halusi vielä mittaukset itselleen. Varputyöskentely oli eksoottista monien kävijöiden mielestä ja sen sivusta seuraaminen houkutti aina lisää asiakkaita . Välillä kuitenkin tunsin että henkilö halusi vain ulkoapäin tulevia ohjeita mitä tehdä esim. tulevaisuuden suhteen, kuin olisin ennustaja, silloin kerroin etten toimi niin, kun taas toisinaan henkilö ymmärsi hyvin nopeasti mitä teen ja päästiin ratkomaan hyvinkin syvälle meneviä asioita. Oli sykähdyttävää kun erään matkatoimiston oppaita tuli minulle mittauksiin aina uusia, monena päivänä. Oppaat olivat useimmiten nuoria naisia, joista eräs kyseli minua sanoen " I have heard here is the best healer in Lapland, Riitta, can I meet her?" Satuin tuolloin itse juuri itse keskustelemaan hänen kanssaan. Oppaiden johtaja oli mies joka toimi myös tulkkina englannista venäjäksi eräässä mittauksessa, ei ihan helppo homma!  Asiat tuli kuitenkin ilmeisesti selitettyä hyvin ja järkeen käyvästi ja mittaukset "osuivat", koska asiakkaani oli selvästi liikuttunut ja halusi että otamme ulkona vielä yhteiskuvia. Opas tulkkikin oli selvästi kiinnostunut kertomistani asioista :)


Uudenvuoden seremonioissa


Uutena vuotena me Noidit johdimme kulkuetta Arcandiakylästä Shamaanikylään jossa Viivi, Johanna, Satu ja minä pidimme jokainen pienen puheen, kaikki ennustivat tai sanoivat jotakin seuraavasta vuodesta. Olin juuri tulossa kipeäksi ja ääneni puolittain mennyt. Olin viimeisenä vuorossa, ja englanniksi lyhyesti kerroin mitä teen ja että pidän "puheeni" lyhyenä, mutta voimakkaana. Sitten pienen tauon jälkeen, kerättyäni kaiken voiman ääneeni mitä pystyin, nostin kaikki rajattomaan paratiisitilaan hyvin astraalisin haltioin ja tuhannentaidon haltioin, iso puinen varpu käsissäni. Ääneni oli vakaa ja kesti hyvin, joku ihmettelikin miten tein sen, kieltämättä minäkin vähän... Värähtely nousi korkealle ja tunnelma oli harras. Puheenvuoroni jälkeen Viivi sanoi vielä muutaman sanan ja sitten alkoi huikea ilotulitus!

Ilotulitus Shamaanikylässä


Viimeinen reilu viikko kului kommuunissamme vuorotellen pari päivää sairastaen ja kovissa pakkasissa. Olisi ollut kiva vielä käydä vielä muutamassa paikassa, mutta sairastelut ja autojen jäätymiset eivät oikein houkutelleen retkille. Joulukauden loppua juhlittiin Loppiaisena, kaikki terveinä saunoen ja syöden. Seuraavan päivän aamuna pakkasimme Satu noidin kanssa auton hiukan haikein mielin ja suuntasimme kohti etelää. Tuona päivänä matkalla näkyi huikean värikäs auringon nousu, joka myös ihan liikutti kaamoksen jälkeen. Lapista jäi mukavat muistot, mielenkiintoiset kokemukset, ja iso joukko uusia ystäviä ympäri suomea. 

Shamaanikylän tulipaikalla


Kausi Arcandiassa jatkuu vielä iltaisin 18-22 maaliskuun loppu puolelle, siihen asti on tarpeeksi pimeyttä ja lunta. Puistoon voit tutustua lisää osoitteessa www.arcandia.fi Kohdasta puistoinfo löytyy kertomus miksi puisto on alunperin rakennettu ja miten nykyinen toiminta on saanut alkunsa.

lauantai 16. tammikuuta 2021

Haavan ihmeparantuminen

 

Alkuaikojen onnistumisista on jäänyt mieleen muutama aikamoinen ihme! Tässä tulee kirjoitus eräästä tapauksesta. Saattaa olla että en muista enää ihan jokaista yksityiskohtaa oikein, mutta kaiken oleellisen kuitenkin.

Olin yhdessä viikottaisessa tapaamisessa, kun uusi ystäväni alkoi kysellä, onko se mitä teen kovin pelottavaa... Uudesta harrastuksesta innoissani, olin jo ehtinyt kertoa jotakin kursseista joilla olin alkanut käydä. Hiukan ihmetellen kerroin, ettei siinä mitään pelottavaa ole, jonka jälkeen hän kertoi minulle että hänen äitinsä haluaisi soittaa minulle siskonsa terveydentilaan liittyen. Sovimme että äiti soittaa minulle ja kertoo lisää. Olin aika jännittynyt ja niin lienee hänkin kun keskustelimme puhelimessa tyttären terveydentilasta, tilanne oli uusi meille molemmille. Tytär sairasti sokeritautia ja oli sairaalassa säärihaavan takia. Muistelen että olisi ollut noin marraskuun puoliväli ja lääkäri oli sanonut että tytär ei tule pääsemään jouluksi kotiin, haava oli siis ilmeisen vaikea. Sovimme että teen kaiken auttamisen mitä osaa ja palataan asiaan myöhemmin.

Puhdistin sairaalan, osaston, huoneen, kodin ja läheisten kodit ja henkilön energiat. Tuolla kertaa sairaalasta jäi haaviin tai varpuun, aika paljon negatiivista energiaa, jopa diktaattorimaisen vahvoja henkilöitä, jotka kuntoutin positiiviseksi. Jalan värähtelyn nostin toistuvasti yli 100:n jolloin haavoihin helposti ilmestyvät elementaaliolennot häviävät. Tämä tulikin tehtyä aina kun asia tuli mieleen. Lisäksi käytin mat.demat. ohjelmaa eli pois huonoa ainetta ja tilalle hyvää ainetta. Asia pyöri usein mielessä, ajatella että joku luotti ja toivoi niin kovin, että uskalsi pyytää minulta apua!

Muistaaakseni kului 9 päivää kun puhelin taas soi. Melkein pelästyin kun tajusin kuka soittaa, en voinut uskoa kuulevani uutisia jo nyt! Tämä äiti kertoi että tytär oli päässyt pois sairaalasta! Lääkäri ei ollut voinut käsittää miten haava olikin äkkiä alkanut parantua hyvin nopeaan tahtiin.

 Tämä oli varmasti niitä kertoja kun minulle oikein  alleviivattiin, että tämä on se oikea polku!


sunnuntai 30. elokuuta 2020

Minusta ja metsästä

 


Halusin kuvia itsestäni varpuineni. Kuvaajan kanssa tehtiin suunnitelmia jo pidemmän aikaa, ensin väliin tuli sää, sitten ongelmia aiheutti välimatka, yhdistettynä aikatauluihimme. Kiirettä minulla ei ollut, joten ajattelin että, kuvaus toteutukoon kun sen aika on. Jälleen alustavasti kuvaukseen suunniteltu viikko oli kiireinen, luvassa sadetta ja sairastumisen uhkakin riippui ilmassa. Sovittiin että päätetään samana päivänä vasta iltapäivällä, yritetäänkö illalla kuvaamaan. Paikaksi valikoitui metsä, jonka sijainti oli sopiva, melkolailla sama ajomatka meillä kummallakin. Lienee taas joku järjestellyt tätä reissua jossain näkymättömällä puolella, sillä lopulta kaikki esteet väistyivät. Aamulla oli jo tunne että nyt onnistuu tämä suunnitelma, postilaakon vieressä oli täydellinen valkoinen suuri höyhen. Metsään minut siis haluttiin varpuineni kuvattavaksi!

Kun ajattelin aloittaa blogin, aluksi mietin että kerron näistä kaikista, yliaistillisista, minulle tärkeistä asioista tietenkin ihan omalla nimelläni, mutta sitten alkoi mietityttää, jos vastaanotto onkin negatiista tai painopiste liikaa henkilössä asian kustannuksella. Aloitin siis Helmi-Varpuna. Vastaanotto on ollut asiallista ja ihanan kiinnostunutta ja minua on johdatettu toistuvasti tilanteisiin joissa olen paljastanut "omituiset" harrastukseni. Välillä oikein naurattaa kun olen päättänyt olla puhumatta mitään ja seuraan sivusta jutun kulkemista kohti yliaistillisia teemoja, kunnes joku kysyy, "Mitä mieltä olet Riitta?" Pakkohan siihen on sitten vastata rehellisesti. Olenhan päättänyt juuri näitä asioita eteenpäin viedä!

Nyt eletään elokuuta 2020 ja syyskuun alussa olen mittailemassa energioita Natural High Healing festareilla Uudessakaupungissa. Hiukan jännittää millainen on vastaanotto siellä on. Tuon siellä esiin tätä sydäntäni lähellä olevaa Esko Jalkasen elämän työtä, ystäväni Kimmo Nurmisen kanssa. Festareiden pitopaikka, Nopperlantila on ihana paikka keskellä metsiä. Tarkoitus on että halukkaat saavat tehdä itselleen varvun, pientä materiaalimaksua vastaan ja opastamme myös alkuun varvun käytössä. Jospa joku saisi kipinän Tiina Lindholmin varpukouluunkin ja kursseille. Mittaan myös bioenergioita, hiveniä, kodinenergioita ja kaikkea mikä kellekin tarpeen on, sen mukaan miten vaan ehdin. Voit varata ajankin jo vaikka etukäteen, tai tule poikkaemaan, Paratiisitila teltassamme. Toivottavasti tavataan!

 

Ja sitten sitä oikeaa asiaa! Metsä on mahtava mittausympäristö. Maasäteily eli G-linjoilla kasvavat kuuset ja männyt. Kun näkee jonon suuria mäntyä, niiden alta löytyy aina maasäteilylinja. Poikkeuksellisen ison männyn alta löytyy maasäteilylinjojen risteys. Koivut taas pitävät curry-linjoista. Suuren koivun alta löytyy curry-risteys. Ihmiselle curry-linja tai risteys on energisoiva, mutta maasäteily syö ihmisen energiaa. Jotkut eläimet sen sijaan pystyvät käyttämään maasäteilyä hyväkseenkin, kuten kissat ja käärmeet, muurahaiset hyödyntävät jopa kumpiakin linjoja pesänrakennuksessaan maasäteily- ja currylinjoja. Vanhan tammen alta löytyy horna, jota puu tarvitsee kasvuunsa. Hornat kuuluvat luontoon, mutta sängyn alla sellainen voi olla todella vaarallinen. Onneksi sen päälle voi silloin laittaa yliaistillisen "kannen" jollin se ei aiheuta vaaraa. Todella harvinaista on että horna sattuu sängyn tai talonkaan alle. Tämä saattaa pistää miettimään, miten puita voi sitten halailla, puiden halailu on kuitenkin aina turvallista, vaikka ne olisivat G-linjalla,tai hornan päällä, puulta saa vain hyvää bioenergiaa. Jos on auttajaksi kouluttautunut ei kuitenkaan halua enää ehkä puulta sitä ottaa, vaikka puu tankkautuukin nopeasti, vaan haluaa mielellään kuntouttaa puun, tai kaikki puut, tai jopa kaikki metsät, nostamalla ne esimerkiksi paratiisitilaan, jossa on korkea bioenergia ja värähtely, siis mahdollisimman hyvä olotila. Puuta voi tietenkin yhä halata!

Energeettisesti puut tykkäisivät sekametsästä. Saman lajisten puiden kasvaessa vierekkäin niiden bioenergiakentät litistyvät, ne eivät mene toistensa sisään. Kun taas esimerkiksi koivu ja mänty kasvavat vierekkäin, niiden pallomaiset bioenergiapallot voivat kasvaa rauhassa, koska ne voivat mennä toisen puun energiapallon sisään osittain. Näin ne eivät häiritse, vaan tukevat toisiaan!

Viimeaikoina metsistä on tullut ihmisille entistä tärkeämpiä paikkoja. Kunnioittava asenne on jo nostanut metsien yleisvärähtelyä. Positiivisen energian ja asenteen kohteena oleva metsä voi entistä paremmin ja ihmiset saavat sieltä myös enemmän iloa, hartautta, hyviä kokemuksia. Positiivinen kierre syntyy! 

Metsästä voi löytyä myös pelottava paikka, jonka kuuluukin olla sellainen! Paikassa voi olla pelottelua varten luotu Mörkö, joka suojelee esimerkiksi jonkun eläimen pesäpaikkaa. Mörön annetaan hoitaa tehtäväänsä. Joskus ikävän tunnelman metsässäkin luovat maanläheisiksi jääneet vainajat, jotka ohjataan eteenpäin Valoon mihin he kuuluvat. Värähtelyn laskevat alas myös murhaajan ajatuksista syntyneet kummitukset jotka estävät näitä karmeuksia paljastumasta, ne voidaan onneksi hävittää ja värähtely pääsee kohoamaan. Luonnonhenget eivät pysty toimimaan liian alhaisissa värähtelyissä, ne tarvitsevat 30:n yksikon värähtelyä, ja metsä tarvitsee niitä, siksi metsät on tärkeää "pitää puhtaana" ei vain fyysisesti, vaan myös henkisesti! 

Kaikkea hyvää metsille! Riitta Konttila

Kuvat Matias Ahonen

perjantai 10. tammikuuta 2020

Mitä kuntoutus on ja mitä siinä tapahtuu

Kuntoutus on Esko Jalkasen käyttämä nimitys joka pitää sisällään mitä moninaisempia toimia. Yksinkertaisimmillaan se voi olla haitallisen maasäteilyn poisto kodista, se tehdäänkin aina jokaiselle jolle kuntoutus tehdään ensimmäisen kerran.  Maasäteilyn haitallinen osuus pysyy poissa niin kauan kun henkilö asuu samassa asunnossa, pois muuttaessa se palautuu taas tilaan. Kesämökiltä haitallinen maasäteilyn pitää kuitenkin poistaa aina mökkikauden alkaessa ellei mökillä käydä talvella säännöllisesti. Mitä maasäteilystä sitten on haittaa? Sängyn alla kulkeva maasäteilylinja aiheuttaa monia ongelmia, vahvuudestaan ja ihmisen herkkyydestä riippuen. Lievempiä ovat unihäiriöt ja kolotukset, pahimmillaan vuosikymmenien vahvalla maasäteilylinjalla nukkuminen voi ilmetä syöpänä! Kuntoutuksen jälkeen ei siis tarvitse enää sänkyjä siirrellä!

Moni haluaa tietää bioenergiakenttänsä koon ja hivenainevarannon tilan. Bioenergia kentän koko olisi hyvä olla kaksi metriä ja hivenien 100%. Jos lukemat jäävät kauas edellä mainituista, se kertoo että jotakin on häiritsemässä energioita, joku "syö" niitä. Jos taas bioenergiakenttä menee pitkästi yli tuon kahden metrin, se kertoo suuntautumisesta auttamistyöhön. Ihminen itse ei saata edes tajuta olevansa auttaja, mutta kun asiasta jutellaan, elämän asenteesta käy usein ilmi halu huomioida kaikki, olla kohtelias, auttavainen ja hyväsydäminen. Näin meitä siis heti tuetaan hyvissä pyrkimyksistä, antamalla lisää kokoa suojaavaan elämänvoimakenttään! Tällainen herkkä ihminen myös saattaa luovuttaa omastaan liian helposti tai olla todella altis tuntemaan häiriöitä ja menettää voimiaan häiriöidenn osuessa kohdalle. Tietoisesti auttamalla eli kehittämällä itseään auttajana, bioenergiakenttä saattaa kasvaa kymmeniin jopa satoihin metreihin, ylärajaa ei ole, näin hyviä pyrkimyksiämme  tuetaan huolehtimalla terveydestämme ja suojauksestamme, jota iso bioenergiakenttä antaa.

Mitä nämä energiaa syövät häiriöt sitten ovat? Niitä on monenlaisia ja ne käydään läpi aina kodin pihapiiristä sekä koko talosta ja asunnosta. Ulkoa saattaa löytyä maakirous, esim. maanperimysriidan tai sodan aiheuttama alhaisen värähtelyn alue. Tämä on kuitenkin aika harvinainen onneksi. Sen hävittämisen jälkeen seuraava kohta mihin varpu saattaa pysähtyä ovat maanläheiseksi jääneet vainajat, heitä sen sijaan löytyykin todella usein. Kuollut saattaa jäädä maanläheiseksi jos kuoleman aiheuttaa äkillinen kohtaus tai onnettomuus, tai se tapahtuu esimerkiksi sodassa. Itsemurhan tehnyt tai raskaasti karmavelkainen henkilö jää myös maanläheiseksi vainajaksi eikä pääse siirtymään syvemmälle astraalimaailmaan. Joskus jopa joku ennen kuolemaa keskeneräiseksi  jäänyt asia saattaa pitää kuollutta maan piirissä. Kaikissa edellä mainituissa  tapauksissa apua on kuitenkin tarjolla, vainajaa voidaan aina auttaa syvemmälle astraalimaailmaan, jonne hän kuuluu. Vainajien loytyessä herää yleensä kuntoutettavalla kysymys vainajan henkilöllisyydestä. Vainajat liikkuvat joten he eivät välttämättä ole joskus talossa kuolleita edellisiä asukkaita. Jos kuolleen sukulaisen tilanne kuitenkin mietityttää, aina voidaan tarkistaa onko hän päässyt Valoon, tähän  tarvitaan vain henkilön etu- ja sukunimi. Tavallinen vainaja joka on kuollut esim. sairauteen tai vanhuuteen pääsee itse eteenpäin, mutta voi käydä meitä täällä kyllä katsomassa, tälläinen vainaja ei syö energioitamme, ei laske värähtelyä, eikä tarvitse apuamme. Tällainen vainaja voi jopa auttaa meitä, elävänä omistamiensa kykyjen mukaan... Nopeiten henkisessä elämässä voimme edistyä nimenomaan tällä puolella, kykymme tietomme ja taitomme eivät lisäänny kuollessamme, siksi aika toimia onkin nyt!

Seuraavana alhaisen värähtelyn aiheuttajana on kummitus. Se ei onneksi ole kovin yleinen. Se ei ole henkilö, vaan murhan tehneen henkilön negatiivisten ajatusten tuote, siis ajatusolento. Murhaajan ajatukset saavat aikaan kummituksen estämään tekoa paljastumasta. Se voi olla satojakin vuosia vanha ja se voi aktivoitua esimerkiksi maata kaivettaessa, tai remonttia tehdessä. Erilaisten äänien ja inhottavan tunnelman lisäksi se aiheuttaa riitaa, jopa avioeron kummitus voi saada aikaan, kun puolisot ovat sekavassa tunnelmissa ja riitelevät, ehkäpä tietämättä itsekkään miksi ja mistä.  Joka tapauksessa keskittyvät muuhun kuin  murhan ja murhaajan paljastumiseen. Kummitus voi myös tulla jostain mukaan, vaikka välillä se liittyykin nimenomaan paikkaan. Jos paikasta löytyy kummitus, on yleensä siellä myös vainaja. Kaikkia kuitenkin lopulta autetaan ja joskus teon ollessa vanha, vainaja on saattanut jo päästä paikasta eteenpäin.

Kauhean pysähtyneen ja ahdistavan olotilan voi joskus aiheuttaa myös muumio. Muumiointi ei ole hyväksi ihmisen kuoleman jälkeisen etenemisen kannalta, tällainen ihminen jää vangiksi tälle tasolle. Egyptin muumioit tiedämme, mutta muutamia vuosia sitten opettajani Tiina Lindholm havaitsi että muovipussiin haudatessa on vaara muumioitumiselle, kun ruumiin luonnollinen hajoaminen estyy. Onneksi hän sai luoda ohjeen muumioituneen ihmisen auttamiseen.

Harvoin saattaa löytyä myös negatiiviseksi muuttunut luonnonhenki. Tai valekummitus, joka on ihmisten tekemä ajatusolento hiukan samaan tapaan  kuten kummituskin, kuitenkin ilman pahaa tekoa. Valekummitus muodostuu lähinnä huhuista että jossakin paikassa kummittelee tai se saattaa löytyä esimerkiksi teatterista jossa esitetään ''Oopperan kummitusta''.  Valekummitus kuitenkin häviää itsestään kun sen luoneet ajatuksetkin  menettävät voimansa ja häviävät.

Menneisyyden kauhupiruksi kutsuttu negatiinen ajatuskeskittymä kuulostaa hurjalta, se voi olla tullut jonkun henkilön mukana sota-alueelta, jossa henkilö on kokenut ja nähnyt kauhuja tai se voi olla menneessäkin elämässä koettuja kauhuja tai  suuren joukon yhteisiä kokemuksia.

Nämä kun on käyty läpi ja hävitetty päästään siirtymään sisätiloihin. Kuulostaa monimutkaiselta, ja joskus onkin olo kuin salapoliisilla, mutta useimmiten varpu pysähtyy vain yhteen tai kahteen kohtaan, eikä aina ollenkaan. Sitten samat mittaukset sisällä kodissa, sillä erotuksella että sisältä ei enää löydetä maakirousta vaan siellä saattaa olla vaikuttamassa paha silmä tai jopa useita, ihmisen tekemiä nämäkin taas.  Kohteena olevan ihmisenn haukkuminen,  arvostelu ja kadehtiminen kerääntyvät lopulta negatiiviseksi energiapalloksi joka menee kyseisen ihmisen kotiin. 

Sitten tutkimuksissa on vuorossa ihmisen ympäristö, häneen voi olla vaikuttamassa erilaisia negatiivisia henkilöitä, hänessä voi olla "kiinni" panettelijan tekemä "torakaksi" kutsuttu negatiivinen energiapesäke. Joku energian puutteessa oleva on voinut tietämättään tehdä henkilön eetterikehoon "putket" joilla imee energiaa häneltä. Kirous on myös mahdollinen, mutta harvinainen. Nämä kaikki edellä luetellut ongelmat kodin ympäristössä, kodissa ja ihmisen ympäristössä voidaan onneksi korjata ja palauttaa tilanne luonnontilaan, jopa paremmaksi, nostamalla ihminen ympäristöineen paratiisitilaan, joka on korkean värähtelyn ja bioenergian tila, jossa kuntoutuminen voi alkaa. Ihmisen ympärille voidaan, henkisin voimin, rakentaa astraalinentetraedri jonka sisällä hän on korkeammassa värähtelyssä ja paremmassa suojassa esimerkiksi edellä mainituilta ''torakoilta''. Lisää bioenergiaa luomaan, vaikkapa sairaan henkilön kotiin, voidaan tehdä kylmäfuusio reaktori joka pysyy toiminnassa noin puoli vuotta kuten astraalinentetraedrikin. Kylmäfuusio reaktori rakennetaan henkisin voimin myöskin.

Näiden lisäksi voidaan dematerialisoida pois huonoa ainetta ja materialisoida tilalle hyvää ainetta, korjata eetterikehon asentoa, avata budhista kanavaa, pyytää autettavan alle curry risteys, pyytää mielialan korjausta ja on vielä muutamia muitakin toimia... mutta tässä aika kattavasti yleisimpiä korjattavia asioita ja korjaavia toimia. Eli kaikki tämä saattaa löytyä tarpeen mukaan sinunkin kuntoutuksestasi!

Me Esko Jalkasen oppeihin perehtyneet varvunkäyttäjät tunnemme näitä toimia ja ilolla otamme mukaan uudet auttajat kursseille ja ryhmiimme, joissa näitä toimia voi opetella.

Kaikkea ei voida kuitenkaan korjata ulkopuolelta, ihminen voi pyytää apua ja saada sitä, mutta vastuu valinnoista ja ajatuksista on kuitenkin hänen omansa, hänen kykyjensä ja elämänsuunnitelmsnsa mukaan. Hän voi kuntoutuksella saada hyvän perustan elämälleen ja terveydelleen josta ponnistaa ja kentties kipinän myös auttamiseen!? Kaikkea hyvää sinne!




lauantai 3. elokuuta 2019

Suojaus ja auttamisen monet tavat

 Paljon minulta kysellään suojautumisesta, miten sen teen? Miten auttaminen tapahtuu ja mitä siinä tehdään konkreettisesti, sitä ei yleensä kysytä, mutta jos joku sitä kysyy, hän on yleensä heti todella innostunut opettelemaan myös itse auttamista. Auttamisen kulku taitaa tuntua ihmisistä mystiseltä ja pelottavalta, joskus nimittäin auttamispyyntö saattaa alkaa sanoin: "Onko se kauheen pelottavaa?", no ei se tosiaankaan ole! Meikeläistenhän ei tarvitse olla edes kohteessa missä autetaan, eli jos löytyy jotain mustanvoiman tuotoksia, ne voidaan hävittää etäältä, ei tarvitse mennä mahdolliseen alhaiseen värähtelyyn.  Lisäksi kaikki mustat möykyt mitä löydämme, pystymme myös hävittämään! Tietoa saadaan kokoajan vähitellen lisää, joskus voi olla aiheen laskea varvulla onko johonkin kohteeseen kajoaminen sallittu tai hyväksi, ja jos vastaukseksi tulee kovin pieniä lukuja, kannattaa jättää kyseinen paikka toistaiseksi rauhaan. Nämä kuitenkin ovat aina linnoja tms. rakennuksia, sen sijaan ihmisiä, koteja ja työpaikkoja voi auttaa aina, muuta luomakuntaa samoin!

 Oma suojaukseni on Esko Jalkasen antamien ohjeiden mukainen, yksinkertainen, nopea ja tehokas: "Pyydän Pyhän Hengen suojauksen." Mitä enemmän ihminen suuntautuu henkiselle tielle sitä enemmän hän tarvitsee tämän kaikista korkeimman voiman suojaa. Kun ihmisen henkinen voima alkaa kasvaa, bioenergian buddhinen rakkauden osuus kasvaa, olipa hän minkä uskonnon edustaja tahansa. Ihmiset ajattelevat henkisistä asioista aina hiukan eri tavalla, ja heillä on siihen oikeus, perille vie monta tietä. Tämä suojaus ei siis edusta mitään uskontoa, vaan käy jokaiselle joka sen itselleen hyväksyy.

 Mitä suojauksella sitten ymmärretään? Joskus tulee olo että suojauksen pitäisi pitää ihminen omassa kaikelta suojaavassa kuplassaan ilman että mikään pääsee koskaan vaikuttamaan ihmiseen. Itse en näe että tämä olisi oikeastaan tavoiteltava tila. Oma ajatukseni on että suojaus antaa minulle suojan toimia, auttaa ja selviytyä elämän kaikista toimista. Jos läheisyyteeni hakeutuu vainajia saamaan apua, en koe suojauksen pettäneen, enhän tietäisi että juuri he apua tarvitsevat elleivät he tulisi hekemaan apua minulta... Omien nurkkien "siivous" ja tarkistus täytyy tietysti aina säännöllisesti tehdä ja ohjata vainajat valoon jne. Alhaisissa värähtelyissä joka esimerkiksi vainajista ja pahoista silmistä aiheutuu, on  huono olla. "Kestävyys" häiriöitä vastaan kuitenkin kasvaa, vaikka ne tuntee pystyy silti toimimaan. Ihmisen tila ei voi olla tasaisen vakaa ja muuttumaton, ei henkisen ihmisen etenkään, sehän estäisi kasvun ja kehityksen! Joskus on tarpeen turvautua toisen auttajan apuun tai opettajan ohjeisiin. Kannustankin teitä kaikkia kiinnostuneita etsimään omat auttajakaverit joiden apuun ja vinkkeihin voi tarvittaessa turvautua.

 Kun suojaus on kunnossa päästään siis auttamistöihin, mitä siis voi tehdä? Monen aamu alkaa lehden lukemisella, sieltä löytyykin heti kohteita laidasta laitaan. Itse luen nykyään aina ainakin kolari ja onnettomuusuutiset.  Kolarissa olleen ihmisen eetterikeho on monesti mennyt pois paikoiltaan, ja pahimmillaan aiheuttaa tajuttomuuden, se käsketään siis ensin paikoilleen, sen voi tehdä vaikka ei tiedä kuka on kyseessä. Ajatus suunnataan ihmiseen josta tuo kyseinen uutinen on kirjoitettu, auttajamme tietävät kyllä kuka on kyseessä ja hoitavat homman. Meiltä se vaatii vain keskitetyn, vahvan ajatiuksen. Alkuun ääneen sanominen on tehokasta, sanalla on mahti!! Verenvuoto voidaan myös seisauttaa, vaikka näissä lehtijutuissa se useinkaan ei ole enää tarpeen, mutta onnettomuuspaikalle sattuessa se on ensiarvoisen tärkeää!

 Henkilön auttamista voi jatkaa hyvin monella lailla. Luettelen nyt tässä toimia joita voi tehdä. Jos kiinnostut mitä ihmettä nämä kaikki toimet ovat, kannattaa hakeutua Tiina Lindholmin pitämille kursseille tai etäkurssille jonka voit käydä netin kautta, omassa tahdissa.

 Auttaminen siis jatkuu; henkilön alle voi pyytään auttavan curry-risteyksen, hänet voi laittaa kuntoutumaan henkisin voimin toimivaan reaktoriin, hänet voi nostaa paratiisitilaan jossa on korkea värähtely ja bioenergia. Koko sairaalaan, jossa kyseinen henkilö on (sen auttajat tietävät kyllä taas), voi tehdä henkisin voimin, energiaa antavan kylmäfuusioreaktorin, henkisistä voimista vähän riippuen, se pysyy koossa noin puolisen vuotta ja se lisää siis sen ajan ihmisten bioenergiaa. Sairaalan ylle voi rakentaa henkisesti myös astraalisen tetraedrin, jonka sisällä on korkeampi parantava värähtely, tämän kesto riippuu myös tekijän henkisestä voimasta, ihmisen ylle voi tehdä tälläisen mukana kulkevan tetran myös! Jos oikein paneutuu tehtävään, voi tutkia sairaalan ympäristön, poistaa maakiroukset, lähettää vainajat valoon, hävittää kummitukset, menneisyydenkauhut jne. Sisällä sairaalassa voi tehdä samat tutkimukset, kyseisellä osastolla erikseen ja vielä potilaan huoneessakin. Voi tutkia henkilön kodinkin energiat ja hoitaa ne kuntoon ja poistaa haitallisen maasäteilyn, niin kotiin palattua on hyvä toipua siellä. Kodin energia muuten vaikuttaa henkilöön vaikka hän ei juuri sillä hetkellä siellä olisikaan... Voi tutkia onko henkilön ympäristössä negatiivisia ihmisiä tai muuta mustaa vaikuttamassa, ja kuntouttaa nämä. Näitä kaikkia toimia ei kuitenkaan usein ehdi tehdä jokaiselle ihmiselle erikseen josta lehdestä lukee, ja useimmat toimet näistä voikin tehdä samalla kertaa kaikille lehden avuntarvitsijoille, myöhemmin vaikka koko viikon lehtien avuntarvitsijoille jne.

  Alkuun auttaminen aloitetaan auttamalla yhtä ihmistä. Mutta hyvin pian voit nostaa paratiisitilaan esimerkiksi kaikki onnettomuuksiin joutuneet. Sen oppii jo hyvin alkuvaiheessa. Pian saatat huomata katsovasi televiota ja teetkin jo tuota ihan automaattisesti, välillä jopa elokuvaa katsoessa joku saattaa saada apua vaikka ei sitä ihan oikesti tarvitsekaan, sekään ei haittaa, apu ohjataan aina tarvitsijoille, mutta onhan se aika hassua huomata miten homma alkaa tulla selkäytimestä... Ihmisen Korkeampi Minä päättää aina ottaako se avun vastaan, useimmiten se ottaa. Auttamiseen kuuluvat myös karma-asiat joista kirjoitinkin laajemmin jo tekstissä, Mietiskelyä ja kokemuksia karmasta, näihin kuuluivat mm.sivupersoonat, jotka voidaan kuitata pois vaikuttamasta ja siten elo ja olo kevenee. Mielialaa korotetaan Hyvän mielen herran siunauksella. Buddhinen kanava voi olla tukossa. Kruunutsakra voi vuotaa ja "tarjota" väärää tietoa. Ihmiseen voi myös kohdistua kirous joka on purettava. Varpu on hyvä apulainen auttajalle, mutta ei suinkaan pakollinen. Ja ainahan voi vaan kysyä ja kun aina vaan kysyy voi alkaa tulla vastauksia!

 Ilman varpuakin voi tehdä suuria juttuja! Käyttöömme on ilmoittautunut planeettoja joilta on saatavissa viisautta erilaisiin asoihin. Näitä ohjeita tehdäkseen pitää olla mahtavat henkiset voimat, mutta varpua et välttämättä tarvitse. Näiden kuntoutusten korkeista energioista pääset kuitenkin nauttimaan nopeastikin, jos hakeudut mukaan kuntoutusryhmään, joita löytyy useilta paikkakunnilta ympäri Suomea. Edellytyksenä ryhmään pääsyyn on yksi käyty kurssi (löytyvät osoitteesta www.goodset.fi) ja Esko Jalkanen - Luonnonvoimat yhdistyksen jäsenyys. Näistä ryhmistä löydät myös apua, neuvoja ja varpua käyttäviä ystävia. Tietoa ryhmistä saat jäsenlehdestä Eskosesta.. Itse pitämässäni ryhmässä jokainen saa halutessaan esittää toiveita apua tarvitsevista kohteista, käytettävät ohjeet valitsemme yhdessä Kuntouttajan käsikirjasta, (jossa 297 ohjetta) tai Eskosessa olevista ohjeista. Ryhmässä ei käsitellä yksittäisten ihmisten asioita, paitsi joskus harjoitusmielessä, että jokainen osaisi tehdä myös kotona halutessaan auttamista yksittäiselle ihmiselle. Käytäntö on parasta harjoitusta, kuntoutuksia tehdään eikä asioiden tilaa voivotella! Jos jollakulla on avunpyyntöjä yksittäisiltä ihmisiltä eikä hän tiedä itse miten toimia, ne voi antaa minulle tai jollekin muulle ryhmäläiselle joka tietää mitä tehdä. Ryhmätyön voima on mittaamattoman suurta!

 Meillä toimii kotona myös ryhmä useamman kerran viikossa! Teemme yhdessä mieheni kanssa Nippukuntoutusta. Sitä voisi ehkä nimittää "kuntoutuskoosteeksi" joka sisältää jokaiselle avuntarvitsijalle jotakin, vakavasti sairastuneista, maasäteilystä kärsiviin ja toiveitakin pyydetään toteutumaan jos se on sallittu, hyvin monipuolinen siis ;)  Se on kaksipuoline A4 joka luetaan yhdessä ajatuksella ääneen. Usein liitäämme siihen vielä muutamia meille tärkeiksi muodostuneita juttuja, kuten apua Maaäidille, säidenhaltioille, metsille, Suomen kansallishaltialle, Lapin haltioille ja viisauutta koko maapallolle, sen tarve tuntuu olevan loppumaton, ainakin maailman tilasta päätellen!

 Ryhmätyön voimasta tulee mieleen yksi kurssi jolla dematerialisoitiin Suomenlahden pohjan miinoista sytytyslankoja. Miinoja piti räjäyttää seuraavalla viikolla ja Tiinan huoli oli suuri, räjähtäessään ne tuhoaisivat suuren osan merenpohjan eliöitä. Räjäytyspäivä tuli ja meni ja lehdestä luettiin että työ epäonnistui. Työtä tehnyt taho kertoi että :" Tähän voi olla kaksi syytä: meren pohjaan lähetetyt laukaisupanokset eivät räjähtänee tai sitten ne räjähtivät, mutta eivät saaneet miinaa räjähtämään." Saattoi olla vielä syykin siihen miksi eivät räjähtäneet... Yhdestä miinasta löysin tiedon että se oli onnistuttu räjäyttämään. Nyt kun lueskelen aiheesta uutisia, miinat alkavat olla niin vanhoja että alkavat hajota ja päästää myrkkyjä, eli aika taas dematerialisoida, nyt siis veteen pääseviä myrkkyjä.

 Kun tietää mitä tekee, henkistä auttamisvoimaa alkaa olla, ja ajatus on "terävä",  niinkin yksinkertaine ajatus kuin kuin, kaikkea hyvää sinne, singahtaa nopeasti kohteeseensa avuksi ja meidän ei edes tarvitse tietää mitä kaikkea se sisältää. Auttajana voi valita kohteet ja ohjeet ihan oman kiinnostuksen ja aikataulun mukaan. Pääsääntöisesti ohjeet ovat helppoja ja lyhyitä ja ne oppii nopeasti ulkoa, yrittämättäkin! Apua tarvitsevia kohteita pursuaa joka puolelta, ihmiset, eläimet, kasvit, maat, työpaikat, hallitukset, armeijat, syöpäpotilaat, loukkaantuneet, vammautuneet, masentuneet, ilmastonmuutos, muovi merissä, listaa voi jatkaa loputtomiin. Jos itse sairastat jotain kroonista sairautta tai läheisesi sairastaa, muista hoitaa kaikkia saamaa sairautta sairastavia. Kun antaa, niin saa myös itselle ja läheisille. On paljon tehokkaampaa nostaa kaikki sydänsairauksista kärsivät paratiisitilaan, kuin vain oma tuttavasi, näin myös henkinen voimasi kasvaa ja on selvää että olet silloin ymmärtänyt miten näitä voimia kuuluu käyttää. Tämä voima ei käyttäessä kulu, vaan saat sitä vähitellen lisää, kun näytät että se tulee käyttöön.

 Alkuun, innostus voi olla kova, muista myös levätä välillä niin  auttamishermosto kasvaa ja vahvistuu, pidä yksi lepopäivä viikossa. Alkuun voi lukea ohjeita kuntouttajan käsikirjasta vain hetken, mutta kun kirjaan tarttuu,  huomaakin lueskelleensa monet ohjeet ja kun avuntarpeessa olevia aletaan ohjata tiellesi, tiedät että olet oikealla tiellä ja haluat auttaa kaikkia ketä vaan pystyt, ja huomaat ja tiedät pian myös pystyväsi! Vaikka emmehän me tee muuta kuin pyydämme, näkymättömät auttajat toteuttavat työt, henkinen voimamme on pyyntöjen käynnistysvoimaa!



sunnuntai 14. heinäkuuta 2019

Unessa auttamassa

Henkisen auttajan on mahdollista auttaa myös unessa, kun auttamistyötä tekee tarpeeksi usein hereillä. Kun homma on tuttua hereillä voi tehdä pyynnön joinakin öinä auttamaan sinne missä apua tarvitaan. Yö tapahtumista ei välttämättä aamulla muista mitään, tai voi muistaa että kovasti on ohjeita hokenut, joskus on tullut mm. karmavelkoja kuitattua niin että tuntuu levy jääneen päälle. Kerran yöllä harjoittelin hyökkääjänkin lamaannuttamista, hän kun aikoi lyödä penkillä istuvia ihmisiä tapparalla, no tuo saattoi olla ihan unikin vaan... Olin kuitenkin nopea ja mies tipahti juuri oikealla hetkellä ennen kuin ehti suunnata ja ottaa voimaa lyöntiin. Joskus auttamaan vaan ohjataan ilman pyyntöä kun tarve on suuri. 

Eräänä elokuisena aamuna, kohta kaksi vuotta sitten, vähän ennen heräämistä sain tehtävän keskellä taistelua. Sinä yönä en ollut pyytänyt päästä kuntoutustöihin yöllä, mutta siellä minua silti tarvittiin! Kirjoitin tapahtumat silloin heti muistiin, mutta en ajatellut että koskaan uskaltaisin laittaa niitä julkisesti mihinkään, niin että kuka tahansa voi lukea ne! Tämä oli yksi elämäni ihmeellisimmistä kokemuksista tähän mennessä.

Hetki riisutussa, raunioituneessa rakennuksessa ei unohdu. Tila on ehkä iso entinen luokka huone, jonka nurkassa on iso opettajan pöytä, muita huonekaluja ei ollut jäljellä. Kyhjötämme pöydän takana piilossa, minulla on sylissäni pieni poika, ehkä noin viisi vuotias. Hänellä on likaiset vaatteet, sininen college takki jää mieleeni. Muutamia muitakin ihmisiä on siellä, tunnelma on apaattinen ja ankea. Minulla on sellainen olo etteivät muut näe minua, kuin tuo poika. Kukaan ei puhu mitään, mutta jotenkin tiedän että kohta pitää juosta pois ennen kuin sotilaan tulevat, sodan äänet kuuluvat ulkoa ja muualta rakennuksesta. Paikasta on kaksi ulospääsyä, en erota ovatko kummatkin oviaukkoja vai räjähdyksissä syntyneitä reikiä. Vasta kirjoittaessani tätä ymmärrän, että tiedän millainen tila on vaikka en edes näe sitä pöydän takaa, pystyn katselemaan sitä myös muista suunnista. Mieleeni tulee että pojan pitäisi saada jotain syötävää, huomaan pöydällä eräänlaisen täytelakua muistuttavan patukan, otan sen ja annan pojalle, hän haukkaa siitä. emme puhu, ei meillä olisi yhteistä kieltäkään, mutta ajatuksin viestin hänelle ettei hän saa syödä sitä vielä, hän tarvitsee sitä evääksi. Poika laittaa sen ilman käärettä likaiseen taskuunsa, ajattelen ettei se haittaa, on edes jotain henkensä pitimiksi. Vasta jälkeenpäin ihmettelen miten tuo karkkipatukka voi olla siellä, missä oli pelkkä betonipölyä... Halaan tuota pientä tomun peitossa olevaa likaista poikaa, jotenkin yritän rohkaista ja tukea häntä.  Haluaisin juosta turvaan poika sylissäni. Jotenkin tiedän että sitä en pysty tekemään ja se saa minut surulliseksi. Vannotan mielessäni poikaa juoksemaan toisten perässä heti kun muut lähtevät, kannustan häntä juoksemaan lujaa ja seuraamaan toisia, näitä ajatuksia toistelen... Jotenkin ymmärrän että kohta joudun lähtemään. Matka tilan läpi vaikuttaa pitkältä, pitää mennä kauemmasta aukosta pois, kaikki tuntuvat tietävän sen.

Yht`äkkiä säpsähdän herätys kellon ääneen, olen aivan ymmälläni, miten olen omassa sängyssäni? Tapahtuma palaa mieleeni monta kertaa päivän aikana. Alan olla varma että olin siellä oikeasti, se ei ollut uni! Katselen uutiskuvia Alepposta, ne näyttävät kovin tutuilta, varmasti olin siellä! Mietin miten pojan kävi. Uskon että asialla oli tarkoitus. Miksi juuri tuo poika? Miksi juuri minä? Muistaako poika tapahtuman? Kokemus oli liikuttava, olen onnellinen että minut valittiin sinne!

Parin vuoden jälkeenkin välillä kun muistan, nostan tuon pojan paratiisitilan huipulle ja toivon että hän selvisi. Miten tuo astraalimatka oikein toteutui? Nukkuessaan ihminen pääsääntöisesti on astraalikehoineen lähellä nukkuvaan fyysistä kehoaan, mutta auttaja pystyy liikkumaan mihin tahansa astraalikehollaan, ja joskus muutkin kai tekevät retkiä. Astraalimatkailua voi oppia tekemään jopa hallitusti. Astraalikeho on  kiinni fyysisessä kehossa niin sanotulla hopealagalla ja tämän avulla se pystyy palaamaan nopeasti fyysiseen kehoon ja ihminen voi herätä valvetilaan, kuten minä herätyskellon soidessa. Vaikka mieluusti olisin ollut siellä vielä hetken...

Jos kiinnostuit aiheesta, suosittelen lukemaan C.W.Leadbeaterin kirjan Näkymättömiä auttajia. 

lauantai 18. toukokuuta 2019

Esineiden pahoista ja hyvistä energioista

Kyselin tässä taannoin instagramissa kuvia esineistä joissa on huono värähtely tai ajattelet että niin saattaisi olla, lupasin tutkia nuo esineet.  Sainkin muutamia mielenkiintoisia kuvia. Vuosien varrella on kyllä tullut törmättyä huonoenergiaisiin esineisiin ja huonekaluihin, mutta yhtään kuvaa niistä ei ole, eikä osaa esineistäkään ole enää olemassa. Yksi paistinpannu tulikin vielä mieleeni, se vaatinee myös tarkistuksen...

Ensimmäinen oudoista esineistä oli musta afrikkalaistyylinen naamio. Tuttavallani oli useita naamioita seinällä, mutta yksi niistä tuntui ikäänkuin seuraavan katseellaan, olipa missäpäin huonetta tahansa. Ystävälläni  oli vahva mielipide naamiosta, se oli "kauhea". Hän oli tehnyt myös pienimuotoista galluppia ystäviensä keskuudessa naamioista ja siitä mikä niistä oli kammottavin. Järjestäen kaikki päätyivät tuohon samaan tuijottajaan, huolimatta siitä miten herkkiä tai rationalistisia he olivat. Varpu tutkimuksissa selvisi että naamio oli kirottu, ja tehty jonkinlaisia rituaaleja varten, mutta jotenkin päätynyt kuitenkin matkamuistoksi. Naamiossa oleva kirous poistettiin ja sen "ilme" muuttui välittömästi. Tässä tapauksessa sattui pieni aloittelijan virhe ja taustat jäivät selvittämättä... Myöhemmin naamion omistaja sanoi kammottavan tuijotuksen palanneen, naamio sai kunnon putsauksen ja lisäksi naamion tehnyt henkilö, vahvasti negatiivinen käsiteltiin myös. Tosin tuttavani sai kaikista naamiosta tarpeekseen, viisveisasi puolison mielipiteestä, ja hommnautui niistä eroon.

Meillä on kotona vankilassa tehty keinuhevonen. Silloin kun se tilattiin, mieheni mietti, voiko sellaista ostaa kotiinsa. Minä taas sanoin että:"Mitä ihmettä sehän on vaan vangin tekemä, ei kai se esine nyt ole paha?!" Myöhemmin kun opin käyttämään varpua tutkin tuon hevosen ja tosiaankin ei värähtely kovin hyvä ollut, mutta ei siinä sentään mitään mustaa häiriötä ollut mukana. Hyvillä ajatuksilla, puhdistuksilla ja mukavilla leikeillä värähtely nousikin vielä mukavasti.

Edellisistä esineistä voi siis oppia että käsityöläisen tuote on tekijänsä hengenkin tuote, tai "sielunjatke". Esineeseen tai vaikka huonekaluun voi myös tarttua energiaa, hyvää tai huonoa.
Esimerkiksi vaikka yksi kirottu sänky jossa lapsi ei saanut unta. Kyseinen äiti ei oikein tämmöisiin hömpötyksiin uskonut, mutta kertoi kuitenkin lapsensa ongelmasta. Makuuhuoneesta ei löytynyt mitään erikoista, mutta sängyn värähtely olikin vain yksi, se oli kirottu. Syytä en tiedä, se oli vanha sänky, ehkäpä joku muukin olisi halunnut sen itselleen, ja kironnut sängyn kun ei saanutkaan sitä kotiinsa, tämä on yksi mahdollisuus!? Kun näin äidin seuraavan kerran, ja kerroin löydöksistä,  hän voivotteli ettei enää tiedä mitä uskoa, olin hiukan kauhuissani mitä nyt oli tapahtunut,  mutta lapsi oli siis heti alkanut nukkua hyvin kun olin tutkinut asiaa ja poistanut tuon kirouksen.

Esko Jalkanen kirjoittaa kuinka usein sukuraamatuissa on huonot värähtelyt, johtuen erimielisyyksistä, kuka saa perinnökseen sellaisen. Joskus aikoinaan taisipa Esko opastaa että, ne olisi hyvä polttaa, mielummin kuin kotiinsa ottaa. Myöhemmin hän antoi kuitenkin henkisiä puhdistus ohjeita esineitäkin varten ja nykyään on meillä hänen jälkiään seuraavilla hyvät konstit käytössä, esineet saadaan puhdistettua ja värähtelyt nousemaan niissä. Poikkeus vahvistaa kuitenkin säännän, yhden esineen kohdalla ainakin...  Huutokaupasta ostettu vanha kaunis (mutta kammottava)  nukke jolla oli oikeista hiuksista tehdyt hiukset, nahkaiset kengät ja ihana puuvilla mekko ja kaikki vaattekappaleet alusvaatteita myöten, keräsi itseensä paljon kaikenlaista negatiivista, toistuvasti. Siinä vaikutti paljon vahvoja negatiivisia henkiä, negatiivisia luonnonhenkiä, ja kaikenlaista, en edes muista kaikkea, ja niitä tuli toistuvasti siihen lisää. Perheessä alkoi sattua ja tapahtua, eikä kovin kivoja asioita. Eräs perheenjäsenistä kuuli yöllä nuken puhuvan, hän joka vähiten tämmöisiin uskoo. Koneet ja laitteet hajoilivat. Lapsi alkoi kertoa asioista joista hän ei ollut kuullut mutta nukke oli ollut paikalla kun näistä oli puhuttu. Muutenkin nukke alkoi saada lapsessa omituisia piirteitä esiin. Useita kertoja puhdisteltuani nukkea ja kyseltyäni ohjeita Varpu-kouluopettajaltani Tiina Lindholmilta, hän kehoitti polttamaan nuken, koska se ei kertakaikkiaan tuntunut pysyvän "puhtaana"! Näin perhe sitten tekikin, menetys ehkä historialle, mutta tämä alkoi jo saada liikaa kauhuelokuvamaisia piirteitä.  Tästä on jo muutama vuosi aikaa ja henkiset voimat ovat kasvaneet ja tullut lisää tietoa ja taitoa, puhdistamiseen ja kuntoutuksiin, mutta eritoten nukeista pysyisin silti erossa. Puhelinkin tuntui sekoavan joka kerta kun nuken kuvaa katsottiin siitä. Kuvaa minulla ei siis ole, enkä usko että perhekään sitä halusi säilyttää.


Jotta värähtelyä voi kasvataa esineessä, tai toisaalta että siihen voi tarttua mukaan jotain negatiivista, sen täytyy olla luonnon materiaalia, puuta, kangasta, kiveä, metallia jne. Tähän liittyen eräältä lukijalta tuli varsin mielenkiintoinen kuva esineestä, Japanilainen, onnea tuova, tassua heiluttava kissa. Hän oli sitä mieltä että hankkiutuisi kissasta heti eroon jos se olisi hänen vallassaan. Vähän epäillen mittasin kissan värähtelyn, se näytti nimittäin muoviselta, siihen ei siis pitäisi tarttua mitään. Sain tulokseksi kuitenkin että esineeseen on takertunut kummitus. Tappajan tekemä ajatusolento joka estää tekoa paljastumasta, Kyseessä ei ollut siis kuollut henkilö, vaikka sellainenkin voi esineeseen takertua. Hävitin  tämän negatiivisen ajatuskeskittymän ja kysyin oliko kissassa tapahtunut muutosta. Vielakin tuntui kuulemma pahalta tuo esine. Aloin tutkia oliko kissan tekemiseen osallistunut negatiivisia henkilöitä. Sain tulokseksi että oli osallistunut henkilö negatiivisuudeltaan -8, aika vahvakin siis. (Vertailukohtana voisi mainita että edellisen kappaleen nukkeen kiinnittyneet henget olivat mm. -550 vahvuisia.) Kuntoutin tuon henkilön -8, tietämättä sen paremmin kuka hän oli, nostamalla hänet paratiisitilaa ja varmuuden vuoksi vielä tutkin hänen kotinsa, josta hävitin yhden negatiivisen ajatuskeskittymän pahan silmän. Taas viestiä miltä kissa tuntuu. Jonkin ajan kuluttua tulikin viesti, että se oli itseasiassa muuttunut nyt, vaikkei silmää vieläkään miellytä. Tässä kissassa olevat metalliset komponentit luultavasti siis riittivät siihen että kiinni voi jäädä tuo kummitus.

Esineet voi siis puhdistaa henkisestä liasta henkisin voimin.  Itse en kuitenkaan halua kotiini tuoda esineitä joista tulee kylmiä väreitä tai epäilyttävä olo. Uudet esineet ovat useimmiten neutraaleja, mutta kirpputoreilta tai roskalavoilta hankituissa esineissä saattaa olla mukana kaiken laista. Alla olevan kuvan. matkalaukun mukana tuli mies-vainaja. Ystävä pyysi lähettämään laukun vieressä seisovan henkilön Valoon. En tiedä näkyikö/näkyykö kuvassa hän myös, itse en ainakaan vielä sillä tavalla näe, vaan tutkin asiat varvulla.


Vastaavalla tavalla esineisiin jää myös hyvää energiaa. Jos pidät kovasti jostakin esineestä sen värähtely nousee, sitä enemmän mitä enemmän sinulla on henkistä voimaa. Suuren joukon ihailun ja palvonnan kohteena oleva esine voi jopa saada ihmisiä energisoivaa voimaa, joku voi jopa parantua tälläisen esineen voimalla. Hengen jatkeesta vielä, Esko Jalkanen kirjoittaa kirjassaan (Uusi ajatus löytyy luonnosta 2) parantajasta, Pienensuonmäen Nannasta jonka iholääkkeen reseptissä mainitaan "tuhkaa kolmesti korjatusta uunista".  Miksi tälläiset vaatimukset siis? Muurari ja jokainen ammattitaitoinen korjaaja jättää uunin voimiensa mukaisen kentän ja tälläisessa "energisoituneessa" uunissa poltettu tuhka oli siis se mikä iholääkkeeseen tarvittiin, näin mukaan tulivat monen ihmisen henkiset voimat. Mitä tästä voisi oppia? Kaikki asiat siis pitäisi pyrkiä tekemään positiivisena, ettei hengen tuotteistamme tule huonoja, tai jos teemme esimerkiksi hoitotyötä, että teoissa on hyvyys läsnä. Positiivinen kokki, ompelija, virkailija, opettaja, bussikuski, myyjä, päättäjä jne. ymmärrätte mitä tarkoitan, kaikilla on mukavampaa!

tiistai 30. huhtikuuta 2019

Mietiskelyä ja kokemuksia karmasta

Kun alkaa miettiä tätä elämän menoa syvällisesti, törmää nopeasti miksi alkuisiin kysymyksiin. Miksi olen täällä? Miksi minulle kävi näin? Miksi minulla on asiat näin hyvin/huonosti ? Vaikeita kysymyksiä, eikä näitä taida pystyä täysin perinpohjaisesti kukaan valottamaan. Karma liittyy läheisesti näihin syys-seuraus ketjun asioihin. Itse uskon että jos tekee pahaa, se on myös korvattava. "Mitä taakseen jättää sen edestään löytää." Näin se menee!

Uskon myös että karmalliset asiat kulkevat mukana myös seuraaviin elämiin, ja tuleviin ihmissuhteisiin. Itselleen ei saisi myöskään tehdä pahaa, vahingoittaa itseään alkoholin tai huumeiden käytöllä tai riistää omaa henkeään, kehomme on henkemme "temppeli" siitä pitää pitää huolta! Meillä kaikilla on ollut tähän mennessä lukemattomia elämiä, osa parempia, osa huonompia. Menneistä elämistä jää selvät tiedot akaasisiin aikakirjoihin, näitä varputaitoinen tai muutoin selvännäköinen auttaja pystyy käyttämään apunaan monissa auttamistöissä. Jos vielä on onnistunut hyvillä töillä kuittaamaan omat karma-asiansa positiiviselle puolelle ja saa käyttöönsä positiivista karmaa, se on mitä mahtavinta käyttövoimaa muiden auttamiseksi!

 Henkisen voiman määrä, eli auttamisen käynnistysvoima ja karmakuittaukset ovat aivan oleellisessa osassa monissa auttamistoimissa. Edelliset elämät vaikuttavat usein oleellisesti avioliitto-ongelmiin, kiusaamistapauksiin, alkoholiongelmiin, itsemurha-alttiuteen, mielenterveysongelmiin, tarkkaavaisuushäiriöihion. Osa sairauksista on myös karmallista perua. Karmallisista syistä johtuviin ongelmiin on siis saatavissa apua karmakuittauksilla. Karmavelkoja voidaan kuitata vähemmäksi suurilla henkisillä voimilla, mutta positiivinen karma on parasta valuuttaa näillä markkinoilla. Henkinen voima kasvaa kuin kunto, tai lihakset, käyttämällä sitä ja harjoittelemalla. Sillä erotuksella että tälle kunnolle on nyt maailmassa valtava tilaus, se kasvaa valtavalla nopeudella jos päätät alkaa sitä käyttämään. Henkistä käynnistysvoimaa voi saada aluksi välitettynä, toiselta kokeneelta auttajalta.

Mekanismi kenelle apu karmakuittauksella on sallittua ja miksi, jää hämärän peittoon.  Jos henkilö pyytää apua (tai esimerkiksi hänen vanhempansa pyytävät apua), ja karmallista kuitattavaa joka on vaikuttamassa juuri tähän ongelmaan löytyy, ollaan jo hyvällä mallilla. Jos autettavan Korkein Minä hyväksyy avun ja auttaja haluaa vielä vilpittömästi auttaa, ollaan vielä lähempänä toivottua tulosta, varma ei voi kuitenkaan olla miten tulokset näkyvät. Toki kokeneen auttajan kokemus antaa viitteitä tulevasta, mutta ihmeet ovat aina ihmeitä ja suuri ilo kaikille osapuolille. Jokin suuri suunnitelma lienee myös sen takana kuka meidän auttajien luo löytää?! Tapaamiset ja reitit ovat joskus ihmeellisiä.  Aina ei edellisten elämien ongelmia kuitenkaan heti paljasteta, ongelmien syyt voivat pysyä hämärän peitossa, kunnes henkilö itse aktivoituu auttajana ja hänelle suodaan tästä syystä helpotusta, ja paljastetaan menneitä vaikuttamassa olevia asioita. Auttajien terveyttä tuetaan ja saatetaan antaa suuriakin helpotuksia mm. kroonisiinkin sairauksiin. Auttajan saattaa messuilla mittaillessa tunnistaa suuresta bioenergiakentästä, jopa potentiaalisen tulevan auttajan. Toisaalta tälläinen henkilö saattaa olla myös herkkänä menettänyt kenttänsä jonkun häiriön takia, mutta se voidaan hoitaa kuntoon tietysti. Jokaisella joka vaan haluaa on mahdollisuus kouluttautua auttajaksi, ja saada tätä kautta terveyttä myös itsellee ja ennekaikkea iloa auttamistyöstä.

Kun opettelimme joskus ryhmässä karmakuittauksiin perustuvaa auttamistapaa hoidimme erästä tuurijuoppoa. Välillä hänen elämänsä oli sujunut jonkin aikaa hyvin, mutta sitten tuli aina aikoja kun firman auto ei liikkunutkaan viikkoihin mihinkään, siitä tiedettiin että putki oli päällä. Otimme siis tutkittavaksi hänen pääpersoonansa voiman. Tämä voima pitäisi olla yli  90%, silloin päätösvalta on henkilöllä itsellään. Pääpersoona oli selvästi heikentynyt noin 50% tienoilla. Tästä voi päätellä että vaikuttamassa on sivupersoonia, alkoholistin tapauksessa ne ovat edellisten alkoholin huuruisten elämien persoonia, jotka haluavat jatkaa juomistaan henkilön kautta. Nämä sivupersoonat ovat aina negatiivisia. Kun näiden persoonien karmavelkoja kuitataan, heidän vaikutusvaltansa heikkenee ja heitä voidaan ohjataan syvemmälle astraalimaailmassa. Alkoholistille tulee uusi vapaus ja määräysvalta omasta elämästään, ilman menneisyyden persoonaansa yllyttämässä juomaan. Tämä esimerkkitapauksemme oli kuin oppikirjasta konsanaan, hän sai avun heti, ryyppyputket loppuivat. Hän ei edes tiennyt auttamistoimistamme. Apu meni perille, se oli ilmeisesti tarpeen ja sallittu, sekä Korkeimman Minän hyväksymä. Aina ei ihan näin helpolla päästä, sivupersoonia voi olla monia, eli edellisiä elämiä alkoholin parissa on kulunut useita, henkilöä on saatettu kirota, tai alkoholin käyttöä kirota, saattaa pompahdella esiin uusia sivupersoonia matkan varrella, tilannetta pitää valvoa ja tehdä kuittauksia uudelleen. Tarvitaan myös tietenkin henkilön omaa tahtoa! Tällä henkilöllä ilmeisesti oli jo tahtopuoli kunnossa ja hän tarvitsi yhden elämän puhdistuksen sysäykseksi uuteen elämäntapaan.

Itsemurha tapaukset ovat vähän samansuuntaisia. Niihin  täytyy päästä väliin ajoissa! Syvissä vesissä kulkevan henkilön menneisyyttä on syytä penkoa! Tutkitaan onko henkilö tehnyt itsemurhia edellisissä elämissä. Tulokseksi saattaa tulla vaikkapa neljässä elämässä, -1 (eli edellinen elämä) -4 (neljä elämää taakespäin), -7, -13, elämää taaksepäin. Henkilö saattaa jopa kuulla tälläisten edellisten elämien persoonien kehotuksia päässään, persoonat ovat erittäin negatiivisia ja puheet sen mukaisia, siis jopa itsemurhaan yllyttäviä. Kun noiden edellisten persoonien karmavelat kuitataan, siis velat joita nuo persoonat ovat tehneet itseään vastaan, saa henkilö uuden kevennetyn tulevaisuuden. Länsimainen lääketiede on näissä asioissa voimaton, lääkket ja terapia eivät sivupersoonien ääntä hiljennä, vaan karma kuittaukset. Lääkkeilläkin toki toisinaan on paikkansa.

Aika monessa ongelmassa on apua noiden sivupersoonien karmavelkojen kuittauksista, edellytyksenä on että ne "saadaan kiinni" eli löydetään.  Olen tutkinut henkisillä messuilla ihmisiä jotka ovat olleet syvän liikutuksen vallassa oman karmallisen vainajan löytymisen jälkeen,  he ovat olleet onnellisia siitä että eivät olekaan "hulluja" vaan omituiselle olotilalle löytyy syy ja apua. Yhdessä on joskus itkeä tirautettu ilosta ja liikutuksesta.  He ovat hakeneet apua lääkäreiltä ja terapeuteilta ja saaneet lääkereseptejä joita eivät ole halunnet syödä. Karma velkojen kuittauksella apu on välitön! Joku saattaa tuntea sen kehossaan, kuin jotain ravisteltaisiin pois, vedettäisiin töpseli irti tai taakka putoaisi pois hartioilta, peilistä katsovat jälleen tutut kasvot, vieraat ajatukset ovat poissa. Vaikeimmin autettavia ovat ehkä pitkään skitsofreniaa sairastaneet joiden ajatukset ovat niin urautuneet, että vaikka sivupersoona kuitattaisiin pois, elo jatkuu kuten ennenkin, muusta ei ole tietoa ja kokemusta. Näissä tapauksissa olisi hyvä päästä auttamaan mahdollisimman ajoissa, kun sivupersoona on tuore ja pystyä valvomaan henkilön elämää aktiivisesti jatkossakin. Heidänkin elämäänsä voidaan toki helpottaa, pitämällä ympäristön värähtelyt kunnossa ja nostamalla heitä paratiisitilaan, ympäröivine ihmisineen.

Avioliitto ongelmissa kuitataan taas puolisoiden keskinäisiä karmavelkoja. Joskus kumppanit ovat yhdessä ja elämä on yhtä riitaa, mutta silti he eivät pääse irti toisistaan, eivätkä eroa. Jos keskinäiset karmavelat saadaan kuitattua, parhaassa tapauksessa elämä voidaan aloittaa yhdessä ikäänkuin puhtaalta pöydältä tai voidaan lähteä halutessa eri suuntiin, karmavelka ei enää kahlitse.

Karman kertymisessä tärkeä tekijä on ajatus ja aikomus. Teot lähtevät ajatuksista. Paha ajatus kannattaa vetää äkkiä pois, ja perua. Suunniteltu ja haudottu paha teko on huonon karman kannalta otollisin yhdistelmä. 

Kummallista kyllä, auttaja saa joskus lahjaksi myös hiukan kärsimystä.  Puhdistettavaksi nousee edellinen huonosti eletty elämä. Tämä on saavutus, palkkio tehdystä auttamistyöstä, menneisyyttä saadaan kirkkaammaksi ja siten myös nykyisyyttä. Huonosta ja epävakaasta olosta ei kuitenkaan välttämättä jaksaisi kovin innostua. Tämä on  kuitenkin sitä painetta jossa timantit puristetaan. Ehkä tämä on myös testi, kuinka tosissasi olet tällä polulla!? Itselleni nousi eräs aika karmea elämä pintaan eräällä henkisellä Tiina Lindholmin pitämällä kurssilla, heti ensimmäisen aamupäivän aikana. Asiat ärsyttivät, aistit herkistyivät ja olo alkoi olla jo fyysisestikin todella heikko. Päädyin vessaan oksentamaan, olin kuin humalassa, töin tuskin pystyin pyytämään apua olotilaani.  Onneksi apu oli lähellä ja kokeneempi auttaja löysi alkoholisti, diktaattori sivupersoonan, todella vahvan -50 negatiivisuudeltaa, ja sai luvan kuitata sen heti pois vaikuttamasta. Ei kannata pelästyä, näin rajuna edelliset persoonat tulevat pintaan todella harvoin, tässäkin oli lienee suunnitelma takana että tämä tapahtui juuri kurssilla ja se saatiin heti pois vaikuttamasta. Jo iltapäivän tauolla olin hyvässä kunnossa onneksi.

Ihmiset joiden kanssa elämme läheisissä suhteissa ovat olleet yleensä läheisiämme myös edellisissä elämissä, jotain on jäänyt vielä selvittämättä,  keskinäisiä karmavelkoja pitää kuitata, elämällä yhdessä, auttamalla, hoitamalla, kärsimällä... Myös itsellemme voimme aiheuttaa karmavelkaa mm. krapulalla tai muilla itseämme kohtaan huonoillalla teoilla. Lihansyönnistäkin joutuu kärsimään ainakin muutamia flunssia. Täällä joudutaan pyörimään kunnes menneisyys on puhdas ja oppiläksyt opittu. Itsemurhan tehnyt ihminen ei pääse kovin pian etenemään astraalimaailmassa, karmakuittauksilla hänenkin etenemisensä nopeutuu ja helpottuu! Hirmutöitä tehneen henkilön veloista joutuu vastuuseen hänen kansansa, yksin ei pysty kukaan sovittamaan esimerkiksi joukkoampumisesta tullutta karmavelkaa. Ihmiskunta on vastuussa eläinkunnalle siihen kohdistuneista teoista. Miten tähän kuvioon sopii ilmaston muutos? Saadaanko sitä mitä meidän ihmiskuntana kuuluukin? 

Ellei omatunto kerro mitä kuuluu tehdä, tai ellei sitä tottele, karma pitää huolen siitä että asiat menevät lopulta aina niinkuin kuuluukin. Virheet tulee korjata tulevissa elämissä ja jos vääryyttä on jouduttu kärsimään, se  korvataan meille myös. Näistä ovat myös viisaammat kertoneet ja kirjoittaneet ja minusta se on oikeudenmukaista ja totta. Yritetään siis kantaa oma vastuumme kukin kykyjemme mukaan! Joku on tällä polulla pidemmällä kun toinen ja pystyy enempään, hänelle vaatimuksetkin voivat olla suuremmat.  Jos ei ole valmis muutoksiin tässä elämässä, ehkä sitten seuraavassa, aina tulee seuraava kunnes tilit on tasattu karman kanssa. Kannustavaa, eikö totta ;)


keskiviikko 3. huhtikuuta 2019

Vesipäivä ja veden voima

Kerran keväällä ja kerran syksyllä on päivä kun vedessä on erityistä voimaa. Tänä keväänä 2019 tuo päivä on 4.4. Kun kyselin opettajaltani Tiina Lindholmilta tarkistusta varpu-mittauksilleni, ettei vaan mene nyt tämä tärkeä tieto väärin, sieltä tuli iloinen vastaus:"Kyllä vesipäivä on huhtikuussa ja 4.4, hyvä! Kyllä meillä osataan!" (On ollut hyvä opettaja.) Joskus aina tulee tarkistettua joitakin mittauksia Tiinalta, vaikka pyrinkin häiritsemään häntä mahdollisimman vähän, sillä tiedän että hänen päivänsä ovat todella täynnä auttamistöitä, kurssien suunnittelua ja tutkimuksia. Yleensä tarkistamani mittaukset ovat menneet oikein, ainakin siltä tärkeältä osuudelta, että saa kyseessä olevat hommat hoidettua.

Vesipäivänä siis veden bioenergiakenttä kasvaa huomattavasti. Tuo kentän kasvu tapahtuu myös kraanavedessä. Se on osa luonnon toimintaa ja tapahtuu tarpeesta, keväällä se tulee tukemaan  kasvun ihmettä, syksyllä antaa voimaa selvitä talvesta. Eri vuosina bioenergian määrän lisäys on erilainen, se riippuu kulloisestakin tilanteesta. Tuon päivän korkeaenerginen vesi säilyy myös erittäin hyvin esim. lasipullossa, ja sitä voi laimentaa kuten mehua ja saada siten itselleen parempaa vettä juotavaksi pidemmäksikin aikaa. Veden voima alkaa lisääntyä vähitellen jo edellisenä iltana ja lisäys loppuu samalla lailla vähitellen.

Meillä täällä Suomessa on sikäli hyvä tilanne että kraanavesi on juotavaa ja se on vielä elävää eli sisältää bioenergiaa. Kotini kraanavedessä on noin 8cm säteelle ulottuva bioenergiakenttä. Veden sisältämästä bioenrgiasta osa tulee hyvin korkealta buddhiselta tasolta ja sitä ei ihminen saa mistään muusta ruuasta tai juomasta! Tämä buddhisen- eli rakkauden tason energia olisi juuri tällä hetkellä todella tärkeää koko luomakunnalle! "Elävä vesi ylläpitää niitä herkimpiä ja arvokkaimpia sielullisia ja henkisiä toimintoja jotka tekevät olennosta yksilön." Näin kirjoittaa Esko Jalkanen kirjassa Uusi ajatus löytyy luonnosta 1. Jos olet niin onnellisessa asemassa että sinulla on hyvä oma kaivo, on todennäköistä että sen vedessä on suuempi bioenergiakenttä kuin kraanavedessä ja jos käytettävissä on vieläpä juomakelpoinen lähde, veden bioenergiakenttä voi olla jopa useita metrejä.

Ihan tavalliseen veteen,  jossa on olemassa jonkin verran bioenergiaa, sitä voi myös lisätä pyynnöllä. Voit siis koittaa tätä asettamalla kätesi vesilasin ympärille vähän matkan päähän ja sanomalla:" Pyydän saada välittää tähän veteen bioenergiaa niin paljon kuin on sallittu" (Esko Jalkanen, Uusi ajatus löytyy luonnosta, Ohje 2:Veden voimien lisääminen) jää sen jälkeen odottamaan muutamaksi minuutiksi, kädet edelleen lasin lähellä. Esko kertoo kirjoissaan että tämä välitys onnistuu kolmannella yrittämällä lähes kaikilta. Tällä keinolla ja muutamalla lisäpyynnöllä, tavallisesta vesilasillisesta voi tehdä jopa päänsärkylääkettä.

Tuota koitinkin kerran eräässä tapaamisessa. Vanhempi rouva sanoi että päätä alkoi särkeä kamalasti ja kellään meistä läsnäolijoista ei sattunut olemaan mitään särkylääkettä mukanaan. Kaikki mukana olijat tiesivät kyllä "harrastuksistani" mutta suhtautuivat niihin kuka mitenkin, osa ei ollut tietävinäänkään, osa ei uskonut mihinkään, joku oli utelias ja taisi jotakuta vähän pelottaakin nämä hommat, oikeastaan siis, aika tavallinen otanta ihmisiä. Rohkaisin siis mieleni ettei rouvan tarvitsisi lähteä kesken kaiken pois, ja sanoin että teen hänelle päänsärkylääkettä. Hain siis lasin vettä ja "langetin loitsuni" hiljaa mielessäni, kädet lasin ympärillä. Sen jälkeen ojensin veden päänsärkypotilaalle, joka mutisi jotain, ettei hän tämmöisiin usko, ja joi veden kuitenkin samaan hengenvetoon. Kukaan ei ehtinyt vielä sanoa mitään, kun hän heti perään totesi:"Nyt se meni!" Kysyin hämmästyneenä:"Mikä?" ymmärtämättä yhtään mistä hän nyt puhui. Johon hän totesi:"No se päänsärky!" Taisi olla jollain auttajilla kätensä pelissä, että oikein näytettiin tuolle porukalle että näin se toimii, kun noin nopeasti tepsi. Tuossa joukossa oli mukana henkilö jonka perheenjäsentä pääsin auttamaan jokunen vuosi myöhemmin aikalailla kreivin aikaan, en tiedä oliko tällä päänsäryn poisto tapahtumalla osuutta asiaan, että hän alkoi puhua avuntarpeesta silloin. Tämän henkilön kautta tutustuin myös yhteen uuteen tästä toiminnasta kiinnostuneeseen, joka lähti mukaan auttamistyöhön, ja nykyään hänkin on jo varpukoulusta valmistunut! Ja meitä ei todellakaan ole vielä paljon, meitä mittaajia löytyy tällä hetkellä kymmenkunta, varpukoulusta valmistunutta tai muuten päteväksi todettua mittaajaa. Ihmisten kohtaamisessa on usein todella ihmeellisiä "sattumuksia" tai järjestettyjä tapahtumaketjuja!

Vesi menettää bioenergiakenttänsä kiehuessaan. Kun siis keität vaikka teetä, laita levy pois kun kohina alkaa kuulua tai vedenkeitin kun ensimmäinen pore ilmestyy niin et mentä veden voimaa. Rae merisuolaa (puhdistamaton, raffinoimato) esimerkiksi kahvinkeittimeen purujen sekaan energisoi kahvin. Tässä mielessä vesi on aidoin energiajuoma, kaupan energiajuomissa kun ei ole bioenergiaa yhtään ja käyttöarvo, asteikolla 1-10, painuu ykköseen, kun kaiken mitä syö tai juo olisi hyvä olla vähintään  kahdeksan arvoista. Näitä arvoja on mukava testailla varvulla.


Muista juoda vettä, joka päivä ja erityisesti, nyt vesipäivänä. Jos kiinnostuit, lisää luettavaa löytyy Esko Jalkasen kirjasarjasta Uusi ajatus löytyy luonnosta 1-4, vesi löytyy hakemistosta 53:lta sivulta!
Voit myös lukea lisää www.eskojalkanen.net jota kautta löytyvät myös kurssit, jos kiinnostuit. Suosittelen sydämestäni näitä "kansalaistaitoja" ilman kaupallista yhteistyötä.

lauantai 23. maaliskuuta 2019

Varpukoulu

 Pajusta tehtyä varpua on perinteisesti käytetty kaivon paikan etsimiseen. Itsekin olen koittanut varpua ensimmäisen kerran yhdessä vanhan kaivonkatsojan kanssa. Hän otti minua vähän ranteesta kiinni ja  heti varpu alkoi toimia. Me auttajat käytämme kuitenkin varpua eri tehtäviin kuin kaivonkatsojat, heillä ei yleensä ole tietoa varvun käytön laajemmista mahdollisuuksista.

Oma varputyöskentelyni alkoi heti ensimmäinen käymäni kurssin "Peruskurssi ja varputaito" jälkeen. Mennessäni kurssille olin kiinnostunut eriotyisesti varputaidosta, auttamistyön mahdollisuuksista minulla ei ollut silloin vielä oikeastaan käsitystä. Kurssilla varpu taipui "tandemina", kokeneemman varpuilijan pitäessä kiinni toisesta sakarasta ja minun pitäessäni kiini toisesta, käveltiin rinnakkain, toinen käsi toisen selän takana. Aluksi etsittiin huonekasvin bioenergiakentän rajaa ja maasäteilylinjoja. Tuosta kurssista erityisesti mieleen jäikin juuri kukan bioenergiakenttä ja kukalle tehdyt auttavat toimet. Heti kun kasvista alettiin puhua sain mieleeni numeron kahdeksan. Minulla ei ollut aavistustakaan mikä tuommoisen kasvin bioenergiakenttä olisi, eikä kurssin opettaja Tiina Lindholm sitä alussa maininnut, mittasi kyllä sen lähestymällä kukkaa ja varpu taipui aika lähellä kasvia. Sitten loppupäivästä alettiin tutkia miten kukan be-kenttä oli kasvanut ja Tiina sanoi sen kasvaneen reilusti, kun se aluksi oli vain 8cm! Hämmästykseni oli suuri, se oli heti alussa päähäni tullut luku, vaikka en ymmärtänytkään aiemmin mitä se koski. Kai tuon voi jonkinlaiseksi kannustavaksi merkiksikin tulkita, oikeassa paikassa olin.

Edellä mainitusta tapahtumastakin voi jo siis ymmrtää että varpu on vain työkalu, pääasia on keskittyminen ja pääseminen käsiksi ikiaikaisiin  totuutuuksiin, eli niin sanottuihin akaasisiin aikakirjoihin. Tarkoitusperien pitää kuitenkin olla oikeat, eli luonnon tutkiminen tai auttaminen, ei oman uteliaisuuden tyydyttäminen, omien taitojen todistelu, ns. sirkustemput, jälkimmäisten ollessa kyseessä, on varputaito mennyttä, ainakin hetkeksi. Luulenkin että edellisestä löytyy syyt sille miksi varputaidon testaaminen on antanut heikkoja tuloksia joissakin kokeissa. Tätä taitoa ei todellakaan ole tarkoitettu todisteluun! Myöskään näihin asioihin kun ei kuuluisi suhtautua naureskellen ja pilkaten, vaikka osakseni olen saanut sitä minäkin.

Varputaidon hyvä hallinta on ollut vuosien harjoittelun takana. Kolme vuotta ja monta kurssia myöhemmin Tiina ilmoitti että hänelle on mahdollista ilmoittautua ilmaiseen varpukouluun.
Edellytyksenä oli että saa varvulta kyllä tai ei vastauksen ja että on perehtynyt Esko Jalkasen oppeihin, kirjojen ja kurssien muodossa. Kyllä vastaus tarkoittaa siis, että varpu taipuu alas, jos kysyt vaikkapa hanasta päästämästäsi vedestä:" Onko tämä vesi juomakelpoista, juuri nyt?! Meillä täällä Suomessahan kraanavesi onneksi on! Tuon kyllä vastauksen hallinta antaa mahdollisuuden myös niin sanottuun haarukointiin. Silloin voi kysyä esim.kasvin  be-kentän koosta, onko se yli 20cm, jos varpu ei taivu - ei ole, onko se yli 10cm, varpu taipuu - on, onko se yli 15cm, ei taivu -ei ole yli tuon, se on siis 11-15cm ja näin voi jatkaa kunnes saa vastauksen...Hiukan ajattelua vaatii...

Ensimmäinen varpukoulumittauksista täyttynyt muistikirja on vielä muistona. Ajattelin että kaunis kirjanen motivoi mittaamaan.

Heti varpukoulu mahdollisuudesta kuultuani ilmoittauduin mukaan. Mieleeni oli jo piirtynyt selvä tavoite, halusin mittaajaksi henkisille messuille, yhdistyksemme, Esko Jalkasen luonnonvoimat ry:n osastolle. Sähköpostitse käytävä koulu sisälsi siis pelkkiä varpumittauksia, toki tietoakin asioista tarvittiin, sillä myöhemmässä vaiheessa tehtiin myös energioita korjaavia toimia, löydösten mukaan, niitä tarvitseville. Aluksi mitattiin kasvien, vihannesten ja erilaisten esineiden bioenergiakenttiä, sitten siirryttiin ihmisiin, lisättiin mukaan hivenainevaranto, myöhemmin kodin energiat, lopulta henkilölle soveltuvat voima-aineet. Aina kun mittaukset saavuttivat reilun 90% tason, sain uudet vaativammat ohjeet mittauksiin. Kun vaativimman tason mittaukset olivat tuolla em. tasolla, olin valmistunut tuosta koulusta ja opinnot jatkuvat itsenäisesti mitaten. Olin ennalta valmistautunut vuosien pakertamiseen, kiitos vanhan tanssitaustan kärsivällisyyttä ja päätäväisyyttä ei puuttunut. Olin päättänyt mitata vaikka loppuelämäni, tiedä sitten vakuutinko "yläkerran" vakailla aikeillani vai millä, mutta heti alussa olikin iloinen yllätys kun mittasin kasveja ja hedelmiä vain kaksi kertaa ja pääsinki jo seuraavalle tasolle. Kokonaisuudessaan selvisin varpukoulusta läpi hiukan reilussa vuodessa, tuo oli todella lyhyt aika ja oma harjoittelu on jatkunut sen jälkeen jo kuudetta vuotta. Olemme toisten varpukoululaisten ja valmistuneiden kanssa pohtineet tuota koulua, ja tulleet siihen tulokseen että todellisuudessa tuo onnistumisprosentti on monia muitakin asioita kuin vain vastausten oikeellisuus. Opettajamme Tiina Lindholmkin sen vahvistkin että siinä todellisuudessa punnitaankin myös kypsyyttä tuon taidon käyttöön.
Varpuote ohuella metallivarvulla, kämmenet ylöspäin, peukalot ulospäin, varpu nyrkkien sisään.

Kuten aiemmin totesin varpu on keskittymisväline, kun edistyy, tietoa voi saada myös suoraan päähänsä, sen olemme kursseilla saanet nähdä, kun Tiina sanoo vastauksen ennenkuin on ehtinyt mitata loppuun asti ja saattaa vielä sanoa: "Se sanottiinkin tuolta jo!" Itse olen joskus kokenut tuosta pieniä välähdyksiä, esim. tämän kevään Minä Olen messuilla, sain päähäni tiedon että mitattavaksi tulleen miehen bioenergiakenttä on yli 10 metriä, siis aika valtava, siirsin kuitenkin ajatuksen syrjään ja aloin laskea ihan sentistä lähtien, päätyen lopulta tuohon samaan lukemaan joka päähäni alussa tuli. Mittaamisessa tärkeää on ajatella mitattavaa asiaa ja vain sitä ja vain tämänhetkistä tilannetta. Sivuun pitää siirtää odotukset ja mahdolliset ennakkotiedot, tästä johtuen omien ja tuttavien asioiden mittaaminen saattaa olla todella vaikeaa, jopa mahdotonta.

Lukujen mittaamista varvulla on vaikea sanallisesti selittää, mutta jos kiinnostuit, ohjeet siihen saat kyllä kursseilla ja alkuun harjoituksissa pääset etsimällä esim. maasäteilylinjoja. Varvun voit tehdä itse parista noin lyijykynän paksuisesta suorasta 30cm pituisesta oksasta,
teippaamalla ne toisesta päästä toisiinsa kiinni tiukasti. Oksien kuivuessa teippausta voi kiristää, pistämällä päälle uutta teippiä. Puu antaa ilolla oksiaan tähän käyttöön, muista kuitenkin maanomistajan lupa. Myöhemmin voi siirtyä kevyempään metalliseen varpuun.

Meillä suomalaisilla on edellytyksia ja herkkyyttä tämän taidon opetteluun. Jos tunnet asiaan kutsumusta, ala ihmeessä harjoitella ja opiskella ja sitten ilmoittaudu Tiinan varpukouluun. Ovet joita tämä taito ja sen opettelu avaa ovat moninaiset, ihmisten auttamisesta, erilaisten asioiden sopivuuden laskemiseen  ja terveellisyyteen kuten esim. ruoka-aineet tai asunnon  terveellisyys jopa työpaikkojen vertailu toisiinsa sopivan löytämiseksi. Saattaahan olla että sinulla on jo tuo taito jostakin edellisestä elämästä ja se pitää vaan ottaa taas käyttöön, kuten minulla oli.


lauantai 9. maaliskuuta 2019

Ja hyvää matkaa siellä valossa

Aloittaessani varpuharjoitukset ja auttamistyöt lapseni olivat kaksi ja kuusivuotiaita. Silloin en tarkkaan pohtinut mitä kertoa heille tai mitä jättää kertomatta. Tapanani on kuitenkin ollut puhua kaikista eteen tulevista asioista heidän kanssaan myös. Auttamistoimia yleisellä tasolla ei ole heiltä salailtu, kuitenkin tietooni on tullut myös aika hurjia juttuja sekä yksittäisiä ihmiskohtaloita, joista he eivät tietenkään tiedä. Jos he ovat jotain kysyneet, olen kertonut heille asioista heidän ymmätämällään tasolla. Pääpiirteittäin he siis tietävät miten tämä homma toimii. Tämän ansiosta olenkin saanut kaksi asiantuntevaa apuria huolehtimaan kavereistaan sekä koulun ja harrastusten avuntarvitsijoista.

Reilu vuosi sen jälkeen kun itse olin käynyt ensimmäisen Esko Jalkasen oppeihin perehdyttävän Varputaito-kurssini, mieheni tuli myös kursseille mukaan. Muutama vuosi sen jälkeen tuli käyttöön todella monipuolisesti eri kohteita sisältävä nippukuntoutus. Tuossa ohjeessa ohjataan myös maanläheiseksi jääneitä vainajia valoon. Tuota kuntoutusta sitten luimme iltaisin yhdessä mieheni kanssa olohuoneesa, kun lapset olivat jo nukkumassa, tai heidän piti ainakin olla. Nuorimmaisen, poikani, syntymäpäivät olivat lähestymässä, muistelisin että hän oli täyttämässä viisi vuotta. Vieraat oli kutsuttu tekstiviesteillä, mutta poikani mielestä olisi pitänyt lähettää kutsukortit, mutta se oli liian myöhäistä, kortit eivät olisi ehtineet perille. Ehdotin pojalleni että hän askartelisi kortteja syntymäpäiville tulijoille ja voisi antaa niitä sitten kun vieraat tulevat tai lähtevät kotiin. Ensin hän ei oikein innostunut ehdotuksesta, mutta totesi lopulta kuitenkin: "Sanele äiti, kirjoitetaan niihin, kiitos kun olitte täällä ja hyvää matkaa siellä valossa!" Opit olivat siis kulkeutuneet hänenkin korviinsa ilta kuntoutuksistamme, sovittiin kuitenkin ettei ihan niin kirjoiteta!

Poikani on myös taitava varvunkäyttäjä. Hän oli noin seitsemän vuotias kun hän käveli varvun kanssa ympäri taloa, istuin keittiössä ja kuuntelin kunhän totesi aina välillä:"Tässä on maasäteilylinja...tässä on maasäteilylinja..."  Lopulta nousin, otin yhden varvun naulasta ja lähdin tarkistamaan, ja kyllä löysin itsekin linjat melkein kaikista samoista kohdista! Hän myös raportoi jos jossain paikassa tuntui huonolta ja pyysi tarkistamaan ettei siellä ole "vainajaisia! Vieläkin hän saattaa pyytää ennen kaverille yökylään lähtöä, että tarkistaisin ettei hänelle tule siellä huono olo. Monissa kodeissa kun pidetään kaikki wifit sun muut laitteet päällä yötä päivää, ja jos siihen lisäksi on vielä joku värähtelyä laskeva häiriö, paha silmä tai muu, hänelle tulee helposti huono olo, tai hän jopa tulee kipeäksi.
Poikani noin viisi vuotiaana piirtämä kuva "Äiti ja varpu"


Joskus lasten ollessa pienempiä mittailin ruoka-aineiden arvoja heille kun he niitä kyselivät. Se oli heidän mielestään hauskaa ja siinä tuli oppia terveellisistä ruokailutottumuksista samalla. Heistä oli jännä havaita miten huonoja lukuja karkit, coca cola ja esimerkiksi margariinit saivat ja hyviä taas porkkana, peruna ja vaikka herneet. Ruokien lista mitä he keksivät oli loputon ja tuli sieltä välillä yllätyksiäkin esiin, esim paprika, joka harvoin kovin hyvin sopii kenellekään, myöhemmin siitä on tullutkin tietoa enemmän. Varputaitoa tuli tässä "leikissä" samalla itse harjoiteltua. Varpua ei ole tietenkään lupa käyttää väärin, muiden asioiden urkkimiseen tai oman osaamisen todisteluun, luonnon tutkimiseen, oppimiseen  ja auttamiseen kylläkin.

Nykyään minua informoidaan yleensä nopeasti jos jonkun jalka on kipeä, joku on lähtenyt kesken koulusta, kaatunut tai vaikka vaikuttanut masentuneelta. Jos jossain on nähty ambulanssi tai kolari saan myös yleensä heti lapsilta viestin. On minua pyydetty hoitamaan kavereiden mummoja ja pappojakin, nimetkin muistetaan, koska he tietävät että ne on hyvä olla, avun perillemenon varmistamiseksi.  Vaikka nyt lapset ovat iässä, jossa ovat välillä sitä mieltä, että vanhempien puuhat ovat ihan turhia, on kuitenkin kiva huomata kuinka tärkeänä he pitävät "tosipaikan" tullen näitä auttamistoimia. Heidän ansiostaan olen päässyt tuoreeltaan käsiksi mm. sivupersooniin jotka saattavat aiheuttaa vakaviakin mielenterveyongelmia, luutumista on nopeutettu, eetterikehon asentoa korjattu, kirouksia poistettu jne. ja usein on tullut hyvää palautetta: "Ei sitä enää mikään vaivaa!"

torstai 28. helmikuuta 2019

Hartioissa roikkui väkäleuka eukko

Koulussa, muistaakseni viidennellä luokalla,  meillä käsiteltiin Kalevalaa oikein toden teolla. Piirrettiin maalattiin ja kirjoitettiin, jonkinlainen esityskin tehtiin, joka oikein juhlasalissa esitettiin Kalevalan päivänä! Enpä silloin olisi uskonut että minusta kuoriutuu jonkin sortin Kalevala fani! En ole vielä lukenut Kalevalaa kokonaan ja vaikeaselkoiseltahan se vaikuttaa, mutta onneksi on kirja, ”Kalevalan avain”, jonka on kirjoittanut lempikirjailijani Pekka Ervast. Tiedon määrä joka kirjasta löytyy on hämmästyttävä, en voi ymmärtää kuinka joku on noihin päätelmiin päätynyt ja samalla kaikki tuntuu niin loogiselta ja oikealta. Kirjan luettua jää vielä vaikutelma, että kirjailija voisi jatkaa aiheesta vielä vaikka kuinka pitkään,  ja minä voisin lukea...Kunpa joku olisi älynnyt että koulussa pitää opettaa näitä päätelmiä ja selityksiä. Olisi ollut vähän mielenkiintoisempaa taatusti. Tai Kauno Mannosen , Uuden ajan Kalevala-avain, aivan omiaan myös lapsille, osaavan opettajan käsissä! Varsinkin suomenkielen sanat, saavat mielenkiintoista huomiota häneltä.  Esimerkiksi vaikka sanonta, tulla kokonaiseksi ihmiseksi, koko-naiseksi. Meissä kaikissa pitää olla sekä feminiinistä ja maskuliinista puolta että voimme olla kokonaisia, ja suomenkieli näyttää mukavasti kunnioittavan meitä naisia,  kun oikein erikseen noin meidät mainitaan tuossakin yhteydessä!

Teoriasta tositapahtumiin tai ainakin toden tuntuisiin. Jokunen vuosi sitten näin unen joka oli kovin todellinen, sellainen että herättyäsi olen aivan varma ettei se ollut unta. Unessa hartioissani riippui tiukasti takertuneena vanha laiha akka , jotenkin tiesin tuon vaikken häntä pystynytkään näkemään. Olin neliön mallisessa eteisessämme ja pyörin keskellä ympyrää, ja yritin katsoa taakseni kuka tai mikä minussa oikein riippui. En pelännyt yhtään, olin paremminkin ärsyyntynyt ettei tuo tyyppi näyttäytynyt, hän ei uskaltanut. Huusin hänelle täyttä kurkkua:”Näyttäydy!” Huuto oli ladattu kaikella henkisellä voimalla mitä minusta irtosi! Tuohon huutoon sitten heräsinkin. Olin aivan varma että tuo eukko on vieläkin eteisessämme. Silloin vähän pelotti, en uskaltanut mennä eteiseen herättyäni. Aamulla muistin tuon unen elävästi ja kerroin siitä miehelleni. Samantien mies totesi, että hän tietää unen ja on nähnyt samanlaista, ja että se on Kalevalasta! Hänen unessaan joku roikkuu myös selässä ja roikkujan irrottamiseksi,  mieheni oli päättänyt hypätä unessaan veteen.  Tiukasti oli silti inhottava ote pitänyt. Olin aivan ihmeissäni, että mitä!? Tuo selässä roikkuja on kuulemma väkäleukainen eukko joka Kalevalassa yrittää vaikuttaa väärillä tiedoillaan. Onneksi siis olin ollut tiukkana enkä antanut eukon pelottaa tai alistaa itseäni. Mietin ihmeissäni olinko lukenut kohdan ja tehnyt unen siitä? Etsimme kohdan yhdessä ja huomasin että sinne asti en ollut lukenut vielä. Kohta vaati myös aikalailla tulkintaa, en sitä itse aivan heti uneeni yhdistänyt. Tässä akan ”valheen vartta”:

Kiisti akka kiukahalta,
Kielipalko pankon päästä:
”Kyllä saat talosta tästä
Ottajia ohjaksesi,
Rinnuksesi riisujia,
Aisasi alentajia;
Onp’ on kyllä kymmeniä
Saat jos tahtoneet satoja,
Jotka sulle kyyin saavat,
Antavat ajohevosen,
Kotihisi konnan mennä,
Maalasi pahan paeta,
Isäntäni istumille,
Emäntäsi astumille
Veljesi veräjän suulle,
Sisareni sillan päähän,
Ennen päivän päätymistä,
Auringon alenemista.”

Olen miettinyt unta monesti jälkeenpäinkin, miten tässä maailmassa, ja varsinkin henkisellä polulla on paljon tarjolla kaikenlaista tietoa, oppia ja suuntausta, ja kuinka niistä löytää sen oikean? Itse olen tullut siihen tulokseen että asioita pitää itse tutkia ja miettiä, puntaroida.  Opettaja on hyvä olla jolla jolla on kokemusta samoista asioista ja tutkimuksista. Jos luvataan joku kyky tai vihkimys esim. jollain kurssilla joka maksaa jonkun  summan, ja jos se on vieläpä suuri, hälytyskellot alkavat kyllä soida. Jos joku toinen henkilö alkaa määräillä ja ohjailla mitä pitää tehdä ja miten, vähitellen hän saattaa ottaa valtaa elämästäsi tai jostakin sen osa-alueesta, se on myös mielestäni vaaran merkki. Joku saattaa myös takertuu sinuun, käyttää  hyväkseen sinua, tai taitojasi ja kykyjäsi. Muista että jokaisella on kuitenkin vapaa tahto! Itse haluan kunnioittaa sitä että myös minun ”juttuani” kyseenalaistetaan, se kertoo siitä ettei toinen hyppää pääedellä mukaan ihan mihin vaan tai aivan kaikkeen.  Itse pohdin ainakin monia asioita kun auttajan polulle astuin. Näin jälkeenpäin voin olla iloinen että osuin juuri Esko Jalkasen oppien pariin ja Tiina Lindholmin kursseille!

Hyvää Kalevalan päivää meille suomalaisille Kalevalaisen kansan jäsenille!